Tapatalk - zgłaszanie postów?
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Korzystacie?
Po ostatniej aktualizacji zniknęła mi opcja "report" (w sensie zgłoszenia do moderacji) - albo coś mi na oczy padło, albo gdzieś zaginęła w akcji...
jak z tapatalka zgłosić post?
Po ostatniej aktualizacji zniknęła mi opcja "report" (w sensie zgłoszenia do moderacji) - albo coś mi na oczy padło, albo gdzieś zaginęła w akcji...
jak z tapatalka zgłosić post?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A nie możesz bez tapatalka?
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Faktycznie sie nie da. Malo ostatnio siedze na forum i nie zauwazylem. Przed aktualizacja tapatalka byla taka opcja.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Moze i moze, ale to wiecej zachodu. Mi przykladowo nie chce sie przelaczac na przegladarke, szukac tematu do raportu i raportowac go przez silnik forum. Strata czasu.Adam Klein pisze:A nie możesz bez tapatalka?
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Skoor - czytasz mi w myślachSkoor pisze:Moze i moze, ale to wiecej zachodu. Mi przykladowo nie chce sie przelaczac na przegladarke, szukac tematu do raportu i raportowac go przez silnik forum. Strata czasu.Adam Klein pisze:A nie możesz bez tapatalka?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To może wolicie płatną wersję forum? Bo z czegoś za serwer trzeba płacić, ktoś jakieś prace moderacyjne musi robić. Działając . nawet nie dajecie tego małego kamyczka jakim jest odsłona reklamy.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Adam, to wywal obsluge tapatalka. Moja zona sie ucieszy
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
bo będziesz mniej na forum?Skoor pisze:Moja zona sie ucieszy
A tak na poważnie - do tego się to sprowadza - cokolwiek by nie powiedzieć, korzystając z telefonu tapatalk jest dużo wygodniejszy, i mając jedyną opcję żeby coś przeczytać/napisać na forum to zrobić to z telefonu, komfort użytkowania, szybkość działania itd. to dość ważne kryteria - ludzie już tak mają, że nie lubią utrudniać sobie życia gdy to nie jest konieczne...
wolimy takie forum, z którego będzie się dobrze, wygodnie korzystaćAdam Klein pisze:To może wolicie płatną wersję forum? Bo z czegoś za serwer trzeba płacić, ktoś jakieś prace moderacyjne musi robić. Działając . nawet nie dajecie tego małego kamyczka jakim jest odsłona reklamy.
Myślę, że gdyby była wprowadzona dodatkowa opcja "bez reklam" za jakąś niewielką kwotę, to pewnie sporo by z niej skorzystało..
Ale.. Płatne prace moderacyjne? serio? przez kilka lat byłam modem na jednym z największych polskich forów, i pierwsze słyszę o kosztach moderacji... Jasne, są koszty np. serwerów, prac informatycznych, itd., ale - są lepsze sposoby na "zarabianie na utrzymanie forum" niż utrudnianie życia forumowiczom....
A jeśli tak bardzo przeszkadza Ci, że ludzie korzystają z tapatalka - może po prostu "wypuść" forumową apkę do przeglądania forum, mającą wszystkie potrzebne funkcje, całe posty (a nie linki do otwierania na www), obsługę zdjęć, linków, artykuły, itd. - myślę, że nie byłoby to jakoś bardzo skomplikowane, a wtedy mogłaby być zarówno opcja bezpłatna z reklamami, jak i płatna bez reklam...
A ja - cóż, 95% moich wizyt na forum jest z telefonu - jeśli nie będzie się dało zgłaszać postów z tapatalka, to będę ich po prostu zgłaszała dużo mniej...
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Dokładniecharm pisze:bo będziesz mniej na forum?Skoor pisze:Moja zona sie ucieszy
A teraz Charm Ty czytasz w moich myślach. Na forum w przeglądarce siedzę tylko w pracy - znaczy mam włączone i jak mam czas to coś podczytam/napiszę a reszta czasu to tapatalk i nie mam zamiaru przeglądać forum przez przeglądarkę na telefonie. Sorry Adam, ale opcje masz 3, no 4.
1. Zostawić jak jest i jakoś przeżyć, że na mnie nie zarabiasz
2. Wywalić tapatalka i starać zmusić mnie do używania przeglądarki, przy czym i tak nie zarobisz bo adblokuje wszystko jak leci w internecie
3. Zrobić apkę forumową płatną bez reklam i bezpłatną z reklamami i wywalić tapatalka. Taką opcję zaakceptuję i aplikację kupię.
4. Zrobić płatną usługę forumową, ale nieobowiązkową która poza brakiem reklam doda jeszcze jakieś dodatkowe usługi. - na coś takiego też byłbym skłonny się zgodzić
Wszelkie inne formy przymuszenia do czegokolwiek będą strzałem w stopę i początkiem końca moim zdaniem. Wiele stron które chciały mnie przymusić do wyłączenia adblocka poprzez zasłanianie połowy strony czymś co znikało po włączeniu reklam po prostu przestałem odwiedzać.
Tyle i aż tyle.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Wilk syty i owca cała, trzeba będzie opłacać mniej prac moderatorskichcharm pisze:A ja - cóż, 95% moich wizyt na forum jest z telefonu - jeśli nie będzie się dało zgłaszać postów z tapatalka, to będę ich po prostu zgłaszała dużo mniej...
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
5. Zrobić "zrzutę" na serwer i nowy silnik forum i mieć full wypas ( sam chętnie wpłacę )Skoor pisze:1. Zostawić jak jest i jakoś przeżyć, że na mnie nie zarabiasz
2. Wywalić tapatalka i starać zmusić mnie do używania przeglądarki, przy czym i tak nie zarobisz bo adblokuje wszystko jak leci w internecie
3. Zrobić apkę forumową płatną bez reklam i bezpłatną z reklamami i wywalić tapatalka. Taką opcję zaakceptuję i aplikację kupię.
4. Zrobić płatną usługę forumową, ale nieobowiązkową która poza brakiem reklam doda jeszcze jakieś dodatkowe usługi. - na coś takiego też byłbym skłonny się zgodzić
Zerknij na http://forum.vw-passat.pl/ Jestem tam od 10 lat a od 6 w zarządzie. Zaczynaliśmy na identycznym "forum" na jakim stoi bieganie.pl. Po przesiadce na vbulletin to był skok technologiczny pod każdym względem. Jak z malucha do mercedesa
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Mam wrażenie, że o ile Adamowi zależy na rozwoju portalu to na forum już niekoniecznie. Jakoś się kręci więc nic nie trzeba zmieniać. Trochę to rozumiem bo lepsze jest wrogiem dobrego i nie ma co naprawiać rzeczy działających
A takie coś nawet sympatycznie zachęca żeby z tej strony blokadę ściągnąćWiemy, że Internet bez AdBlocka jest denerwujący...
staramy się jednak aby nasza strona nie odgrywała filmów ani muzyki i nie wkurzała Cię za bardzo.
Będziemy wdzięczni, jeśli spróbujesz używać naszego forum z wyłączonym AdBlockiem - daj nam szansę
Skoro używasz AdBlocka zapewne wiesz, jak go wyłączyć na naszej stronie ale jeśli nie - skorzystaj z tej instrukcji