Blokowanie blogów.

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy można w jakiś sposób (tylko sobie) zablokować blogi (kobiet, mężczyzn i komentarze do blogów)? Nie jestem tą twórczością zainteresowany, a przy każdej wizycie, gdy naciskam funkcję "Nieprzeczytane posty" 75% tego co wywala wyszukiwarka to właśnie blogi i komentarze do nich i trzeba to i tak "odsiewać" ręcznie.
Może warto byłoby pomyśleć nad takim usprawnieniem?
Pozdrawiam.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rozumiem Adminie, że nie doczekam się odpowiedzi. Cóż...
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości.
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:11
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mnie, z kolei, nie interesują testy i sprzęt ;) radzę sobie tak, że wchodzę w cały dział i zaznaczam wszystkie wątki w nim jako przeczytane. proponuję Ci to samo zrobić z blogami.
nie jest to rozwiązanie idealne, ale zawsze lepsze, niż ręczne odklikiwanie każdego bloga ;D

no i może ułatwienie można byłoby takie wprowadzić, że na stronie głównej forum przy każdym podforum mogłaby się pojawić opcja "oznacz forum jako przeczytane"? tj. gdzieś tam obok info o moderatorach? znacznie by ułatwiło ;)
Awatar użytkownika
majdan_
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49m:37s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości.
Teoretycznie da się do zrobić poprzez stworzenie grupy userów, dla której dane sub-fora nie są widoczne (w tym przypadku blogi) i następnie dopisanie użytkownika do tej grupy na jego życzenie. Przynajmniej w vbulletinie się tak da zrobić. Nie wiem jak z ta wersją. Oczywiście kwestia tworzenia osobnej grupy dla jednej osoby jest dyskusyjna ;)
ObrazekObrazek

10 km @ 49m:37s "XXIV Bieg Niepodległości", Warszawa 11/11/2011
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Myślę, że więcej niż jedna osoba byłaby tym zainteresowana. Ja też bym chciał - wchodzę na forum i z nieprzeczytanych widzę wszystkie działy poza blogerskimi. Ale kiedy mam ochotę poczytać blogi to wejście w odpowiedni dział powinien mi umożliwić to - rozumiem że w koncepcji grupy nie byłoby to już możliwe. Blogi wolę sobie poczytać co jakiś czas i prześledzić dłuższą historię a nie codzienne aktualizacje.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

a może najwyższa pora jednak zrobić blogi ;-) na bieganie.pl, a nie jakieś tymczasowe rozwiązanie które tutaj zamieszkało kilka lat chyba temu... żeby sprawdzić czy coś takiego jest w ogóle potrzebne... - jak widać jest... tylko że forum nie jest najlepszym miejscem na prowadzenie bloga ;-) ps. znalazłem ten temat zaraz po tym jak otworzyłem własny więc pozwoliłem sobie dopisać się również tutaj ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Oczywiście, że to nie problem, ale z drugiej strony pewien problem, więc jeszcze chwilę trzeba poczekać.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Oczywiście, że to nie problem, ale z drugiej strony pewien problem
Czuć w tej wypowiedzi jakąś wyższą filozofię :) :)
ODPOWIEDZ