Chaotyczny layout.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
dzisiaj po raz pierwszy zajrzałem na stronę www.bieganie.pl, najpierw może pochwalę twórców za to, że jest to na prawdę wartościowa strona. No ale do rzeczy. Moim zdaniem strona jest bardzo chaotyczna. Ogólnie rzecz biorąc mało czytelna. Wiem, że po moim poście nie zmienicie nic ale uważam, że jednak warto na to zwrócić uwagę.
No i oczywiście witam wszystkich użytkowników
pozdrawiam, 212.
dzisiaj po raz pierwszy zajrzałem na stronę www.bieganie.pl, najpierw może pochwalę twórców za to, że jest to na prawdę wartościowa strona. No ale do rzeczy. Moim zdaniem strona jest bardzo chaotyczna. Ogólnie rzecz biorąc mało czytelna. Wiem, że po moim poście nie zmienicie nic ale uważam, że jednak warto na to zwrócić uwagę.
No i oczywiście witam wszystkich użytkowników
pozdrawiam, 212.
-
- Wyga
Zgadzam się.
Na stronie jest mnóstwo ciekawych, wartościowych informacji i chwała za to Adminowi.
Niestety wygląd strony i rozmieszczenie, niektórych tematów to jest jakaś tragedia - ciężko jest znaleźć, niektóre artykuły, często przypadkiem wchodząc w jeden artykuł znajdywałem kolejny, ale już bezpośrednio nie potrafiłem go znaleźć. Chaos.
Wiem, łatwo się krytykuje, trudniej zaproponować jakieś rozwiązanie - powiem szczerze, że nawet się trochę zastanawiałem jak by to uporządkować. Raczej karkołomne zadanie, ale do zrobienia. Problem wynika z tego IMO, że jak te artykuły były pisane to nie było jakiegoś szerszego zamysłu na to jak strona ma wyglądać. Artykułów przybywało, a pomysłu dalej niet i mamy co jest.
Fajnie jakby strona była bardziej przejrzysta i poukładana, może kiedyś.
PS- w firefoxie na PC strona mi się trochę rozjeżdża - ucina mi tekst z lewej strony. Na safari na Mac'u też się coś działo, ale nie pamiętam teraz - sprawdzę i napisze jak już będę w domu.
Pozdrawiam
Na stronie jest mnóstwo ciekawych, wartościowych informacji i chwała za to Adminowi.
Niestety wygląd strony i rozmieszczenie, niektórych tematów to jest jakaś tragedia - ciężko jest znaleźć, niektóre artykuły, często przypadkiem wchodząc w jeden artykuł znajdywałem kolejny, ale już bezpośrednio nie potrafiłem go znaleźć. Chaos.
Wiem, łatwo się krytykuje, trudniej zaproponować jakieś rozwiązanie - powiem szczerze, że nawet się trochę zastanawiałem jak by to uporządkować. Raczej karkołomne zadanie, ale do zrobienia. Problem wynika z tego IMO, że jak te artykuły były pisane to nie było jakiegoś szerszego zamysłu na to jak strona ma wyglądać. Artykułów przybywało, a pomysłu dalej niet i mamy co jest.
Fajnie jakby strona była bardziej przejrzysta i poukładana, może kiedyś.
PS- w firefoxie na PC strona mi się trochę rozjeżdża - ucina mi tekst z lewej strony. Na safari na Mac'u też się coś działo, ale nie pamiętam teraz - sprawdzę i napisze jak już będę w domu.
Pozdrawiam
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No cóż, to prawda, to kilku wielu czynników.
Choć nie wiele ma wspólnego z tym to, że jak artykuły były pisane to nie wiadomo było jak strona ma wyglądać. 90% artykułów powstało w momencie kiedy strona wyglądała mniej więcej tak jak teraz. Jest zatem zupełnie odwrotnie.
Problem to połączenie dwóch czynników - starego projektu graficznego i cms'a. Kiedyś myślę, że to jakoś rozwiążemy.
Grafików od www (czy w ogóle zdolnych graficznie ludzi ludzi) chętnie poznam.
Choć nie wiele ma wspólnego z tym to, że jak artykuły były pisane to nie wiadomo było jak strona ma wyglądać. 90% artykułów powstało w momencie kiedy strona wyglądała mniej więcej tak jak teraz. Jest zatem zupełnie odwrotnie.
Problem to połączenie dwóch czynników - starego projektu graficznego i cms'a. Kiedyś myślę, że to jakoś rozwiążemy.
Grafików od www (czy w ogóle zdolnych graficznie ludzi ludzi) chętnie poznam.
-
- Rozgrzewający Się
Ciesze się, że mnie nie zlinczowano ;p Szczerze to chyba nie powinno być zbytnio drogie aby zakupić jakiś szablon bądź coś w tym stylu a bardziej przejrzysty układ strony mógłby się przyczynić do większej ilości wejść
Co do grafików - nie jestem w tym najlepszy* ale jak będę miał czas postaram się zrobić jakiś początkowy projekt
*w podpisie jest adres strony zrobionej przeze mnie, jeśli ktoś chciałby ocenić moje zdolności ;p
Co do grafików - nie jestem w tym najlepszy* ale jak będę miał czas postaram się zrobić jakiś początkowy projekt
*w podpisie jest adres strony zrobionej przeze mnie, jeśli ktoś chciałby ocenić moje zdolności ;p
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Widziałem, jest ok ale to jednak co innego. Choć myślę, że jakiś potencjał jest.
Ale grafika to jedno a układ funkcjonalny drugie.
Ale grafika to jedno a układ funkcjonalny drugie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Z grafiką różnie u mnie bywa, jak coś to mogę podesłać layouty które zrobiłem - może akurat wam podpasuję i będę mógł jakoś pomóc, bo jednak bardziej moją specjalnością jest kodowanie www.
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=19922]Mój blog biegowy[/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=19926]Komentarze do bloga[/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=19926]Komentarze do bloga[/url]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
blink - no to się cieszę, że jednak jakoś tam spełnia swoje zadania. Kolegom chodzi o to, że mogłaby być bardziej funkcjonalna.
Mateuszsz - podeślij - namiary na redakcję pewnie znasz - redakcja małpa bieganie.
Mateuszsz - podeślij - namiary na redakcję pewnie znasz - redakcja małpa bieganie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wysłane na podanego maila. Czekam na odpowiedź .
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=19922]Mój blog biegowy[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
-
- Rozgrzewający Się
Próbowałem coś pokombinować w Photoshopie lecz nie zrobiłem nic ciekawego. Niestety mam mało czasu ostatnio, zresztą też niczego nie obiecywałem(poza tym pewnie mój projekt nie byłby zbyt dobry).
@blink
Niby też prawda ale z drugiej strony należy się rozwijać. Mi generalnie strona odpowiada, w końcu chodzi o treść a nie o wygląd. Wyraziłem tylko swoją opinie po pierwszym wrażeniu.
@blink
Niby też prawda ale z drugiej strony należy się rozwijać. Mi generalnie strona odpowiada, w końcu chodzi o treść a nie o wygląd. Wyraziłem tylko swoją opinie po pierwszym wrażeniu.