Podcasty - platformy

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:48,30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Będę się upierał, że jest transparentnie. Klikasz w zakładkę "kontakt" pojawia się zdjęcie Kuby i jego mail pod hasłem: redakcja portalu. Prawie każdy artykuł jest podpisany. Trudno mi tutaj dostrzec jakieś niejasności.

Fakt, "przekazanie władzy" odbyło się z pominięciem portalu. Tylko z drugiej strony, jakie to ma znaczenie? Strona na tym nie ucierpiała, jeśli chodzi o częstość publikacji i pewnie dlatego sporo osób nie zauważyło, że cokolwiek się zmieniło.

Ty twierdzisz, że zauważyłeś zmiany. Jakie?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

faraon828 pisze:Klikasz w zakładkę "kontakt" pojawia się zdjęcie Kuby i jego mail pod hasłem: redakcja portalu. (...) Fakt, "przekazanie władzy" odbyło się z pominięciem portalu. Tylko z drugiej strony, jakie to ma znaczenie?
Tylko i aż symboliczne. Można tym się nie przejmować i robić swoje. Tyle, że budowanie zaufania trwa dekady. Spieprzyć można w jeden dzień, dlatego bezpieczniej stać pod szyldem redakcji portalu niż redaktora naczelnego.
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Transparentność to też łatwość dostępu do tej informacji. Jeśli chcesz poznać skład stałej redakcji, to szukasz strony redakcja. Podejście transparentne - wszystko wypisane czarno na białym w jednym miejscu. Podejście nietransparentne - no przecież artykuły są podpisane, każdy mądry przejrzy sto ostatnich artykułów i sobie wypisze autorów i ma skład redakcji. Tylko że niekoniecznie. Ale ok, rozumiem, że macie inne podejście, nie będę dalej tego drążył, tym bardziej, że to nie jest coś, co spędza mi sen z powiek. Nie ma też wpływu na merytorykę.

Co do zmian. W pewnym momencie relacje z zawodów, w tym stadionowych i zagranicznych, zaczęły się pojawiać regularnie. Akurat to mi się podoba. Wcześniej też się zdarzały, ale wydaje mi się, że było ich mniej. Chyba że to po prostu wynik porównania pandemicznego roku 2020 prawie bez zawodów z rokiem bieżącym, kiedy startów jest więcej?
Pojawiły się też, znowu, recenzje butów. Przez pewien czas recenzji sprzętu właściwie nie było.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

faraon828 pisze: Ty twierdzisz, że zauważyłeś zmiany. Jakie?
Brak jakiejkolwiek reakcji redakcji na pytania. Co dało sie bardzo w znaki przy zmianie layoutu przed 3-4 tygodniami.
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
faraon828 pisze: Ty twierdzisz, że zauważyłeś zmiany. Jakie?
Brak jakiejkolwiek reakcji redakcji na pytania. Co dało sie bardzo w znaki przy zmianie layoutu przed 3-4 tygodniami.
Gdzie w tym samym czasie stary naczelny, mimo iż od dawna już w tym nie siedzi, czuł się na tyle "zobowiązany" by próbować tłumaczyć powód ówczesnego zawirowania - viewtopic.php?f=6&t=62122&start=43
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli dobrze pamiętam to najpierw strona została czasowo wyłączona z adnotacją, że trwają jakieś prace. Później wróciła z nową estetyką forum i felernym odnośnikiem, który zamiast na główną kierował z powrotem na forum (to akurat chyba dla wielu osób dobrze, bo często czytam, że "na głównej i tak nic ciekawego nie ma").

Nikt się z nowego wyglądu forum nie wytłumaczył? Racja. Czy ktoś jednak napisał bezpośrednio do Kuby Pawlaka w prywatnej wiadomości - co się dzieje? Nie wiem.
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O właśnie, 8 maja forum (i chyba strona też) witała mnie błędami, w tym z bazy danych. Napisałem wtedy wiadomość do naczelnego (tak wtedy myślałem). Nikt mi nie odpowiedział, ale teraz jest to właściwie zrozumiałe, skoro naczelny się zmienił. Tylko skąd miałem o tym wiedzieć, skoro o tym nie informowaliście?
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No dobra, tu mnie masz. :)
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

faraon828 pisze:No dobra, tu mnie masz. :)
Kurde ja wiem, że to żart ale ten żart to prawda.
Zrobił się podział na my/wy albo my i oni i mam wrażenie że wszystkie Twoje odpowiedzi, albo inaczej, że Twoje podejście jest takie, że my czyli oni chcemy Was na czymś przyłapać, coś udowodnić i na siłę coś, czyli Was zmienić.
Tylko czy aby na pewno tak jest.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Są zgłaszane uwagi przez długoletnich członków forum. To są poważne uwagi ludzi którzy tutaj (bieganie.pl) spędzili ogrom czasu. Nie odzywam się bo zacząłem dopiero za późnego Adama.
Dyskusja jest ciekawa. Faraon walczy jak może. Mam pytanie, czemu w tej dyskusji nie uczestnicza inni redaktorzy? No i przede wszystkim naczelny?
Mają to w dupie?
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak :hahaha:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Tak :hahaha:
+1
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wyłapałem specjalnie dużo tych "poważnych uwag", o których mówi Siedlak. Zrozumiałem póki co, że autorzy artykułów (a już w szczególności redaktor naczelny) powinni dyskutować, tworząc "intelektualny ferment", oraz powinna być zakładka z listą osób, które pracują dla portalu (wraz z przypisanymi funkcjami).

Co do drugiej kwestii mogę się zgodzić, co do pierwszej już niekoniecznie. To artykuł może/choć wcale nie musi - prowokować do dyskusji. Mam wrażenie, że wszelkie "żądania" większej aktywności nie są spowodowane zainteresowaniem "fermentem" ale chętką na małe forumowe naparzanko na argumenty w stylu "moja jest racja, a twoja nie".
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

pawo pisze: Zrobił się podział na my/wy albo my i oni i mam wrażenie że wszystkie Twoje odpowiedzi, albo inaczej, że Twoje podejście jest takie, że my czyli oni chcemy Was na czymś przyłapać, coś udowodnić i na siłę coś, czyli Was zmienić.
faraon828 pisze: Mam wrażenie, że wszelkie "żądania" większej aktywności nie są spowodowane zainteresowaniem "fermentem" ale chętką na małe forumowe naparzanko na argumenty w stylu "moja jest racja, a twoja nie".
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Odnosząc się tylko do kwestii tego, że "za dużo jest na głównej" nowego Naczelnego.
Artykuł jak wiecie musi mieć jakąś grafikę. Niestety tzw zdjęcia "stockowe" kosztują i często są wykorzystywane na wielu stronach jednocześnie. Dlatego myślę, że Redakcja zdecydowała się na wykorzystywanie własnych zdjęć.

Faraon - może chodzi o to, że czytelnicy oczekują, że autor artykułu weźmie czasem udział w dyskusji. Tak "drzewiej" bywało. Nie chodzi chyba o naparzanko ale zwykłą rozmowę ludzi siedzących w temacie.
ODPOWIEDZ