Ok, nowe blogi działają około roku, przy czym platforma forumowa radośnie kwitnie obok mimo obietnic przeniesienia całości – nieważne. Ważne natomiast, że po tak długim czasie, strona nadal jest pełna błędów, a że spędzam leniwe popołudnie, to pomyślałam, że napiszę.
- kliknięcie na „Moje witryny” w górnym menu będąc zalogowanym przenosi na stronę „Błąd”
- jeżeli jestem zalogowana długo (np. piszę długi wpis), po pewnym czasie leci timeout i mnie wylogowuje nawet jeśli ciągle zostaję na stronie. To nie byłoby takie głupie, ale wraz z wylogowaniem pojawia się okno ponownego logowania… bez przycisku w rodzaju „ok/zaloguj” (pierwszy screen). Czyli mogę wpisać login i hasło właściwie po nic (Enter też nie działa). Jedyną metodą jest powrót na stronę główną i ponowne logowanie tradycyjną metodą, mając nadzieję, że to, co napisałam, zapisało się gdzieś w tle.
- górny pasek w Firefox na stronie jakiejkolwiek innej niż główna wygląda tak samo jak na drugim screenie - czyli nie da się zalogować
- linki na głównej stronie są popsute. Na liście wpisów widnieją linki do wpisów, a pod nimi nicki autorów. Kliknięcie w nicka powinno powodować przekierowanie do bloga, tymczasem nie zawsze tak się dzieje (patrz trzeci screen)
- rzeczy typu „Ten tekst wyświetla się ponieważ nie ustaliłeś żadnego własnego.” (stopka po prawej) nie powinny się raczej wyświetlać domyślnie, powinno być puste pole
- linki do ostatnich komentarzy w widgecie po prawej na głównej stronie moim zdaniem są nieintuicyjne. Klikając na nick osoby komentującej spodziewałabym się raczej przeniesienia na jej witrynę, niż do komentowanego wpisu
1:
2:
3:
Podsumowując, wygląda to trochę tak, jakby stronę zrobił student za 100zł, a nie porządny developer.
Pierwsza konsultacja testerska gratis, kolejne płatne.