Zyciowki forumowiczow portalu bieganie.pl - nasze najlepsze
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
{adamm} Tylko zasugerowałem powstanie Pucharu, na zasadach podobnych, nie takich samych. Ja również nie lubię powielać czichś pomysłów, tak samo jak wracać tym samym szlakiem w górach. Jednak warto to rozważyć i ewentualnie spłodzić w przyszłości coś podobnego. Na razie może faktycznie skupmy się na zyciówkach.
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
moze jednak nie umieszczac wiadomosci o zyciowkach w profilu, bo niektorzy za czesto by musieli go modyfikowac :uuusmiech:
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
A moze by tak gdzies w bieganiu umiescic strone z Excel z kolumnami: imie (to z Forum), kategoria wiekowa, dystans, zyciowka. Excel to juz sam by uporzadkowal w odpowiednich kolejnosciach. Kazdy by sobie wpisywal nowe czasy i po zabawie. Mysle ze tez na koniec roku byloby ciekawe podsumowanie, np ilosc przebiegnietych km, starty, zyciowki itp.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Uff... no to z dwóch alternatyw zrobiło się gigantyczne skrzyżowanie z milionem rozjazdów...
Wasze wypowiedzi świadczą o tym, że do naszego pomysłu będziemy z czasem wprowadzać mnóstwo ulepszeń i modyfikacji. Aby więc uniknąć ewentualnych przestojów forum postanawiam tworzyć niezalezny system, który będziemy później "spinać" z forum i profilami użytkowników. To pierwsza sprawa.
Druga i trzecia - to pytania bardziej konkretne, na które chciałbym abyście spróbowali zaproponować mi odpowiedzi. Oto one:
2.
Wydaje mi się, że system powinien umożliwiać przeglądanie wyników z podziałem na kategorie wiekowe. Jak dokonać tego podziału? Ile utworzyć kategorii? (Oczywiście oprócz podziału na K i M.)
3.
Skoro będzie to niezależny system - który (chciałbym) aby ewoluował w stronę ciągłego rankingu i bazy rekordów życiowych (z naciskiem na ranking) - wypadałoby go jakoś nazwać... może jakieś propozycje?
(W tej chwili mam w głowie nazwę "B100" - ponieważ każdy z użytkowników mógłby otrzymać od 0 do 100 punktów i poniważ ranking jest umieszczony w Bieganiu.)
Wasze wypowiedzi świadczą o tym, że do naszego pomysłu będziemy z czasem wprowadzać mnóstwo ulepszeń i modyfikacji. Aby więc uniknąć ewentualnych przestojów forum postanawiam tworzyć niezalezny system, który będziemy później "spinać" z forum i profilami użytkowników. To pierwsza sprawa.
Druga i trzecia - to pytania bardziej konkretne, na które chciałbym abyście spróbowali zaproponować mi odpowiedzi. Oto one:
2.
Wydaje mi się, że system powinien umożliwiać przeglądanie wyników z podziałem na kategorie wiekowe. Jak dokonać tego podziału? Ile utworzyć kategorii? (Oczywiście oprócz podziału na K i M.)
3.
Skoro będzie to niezależny system - który (chciałbym) aby ewoluował w stronę ciągłego rankingu i bazy rekordów życiowych (z naciskiem na ranking) - wypadałoby go jakoś nazwać... może jakieś propozycje?
(W tej chwili mam w głowie nazwę "B100" - ponieważ każdy z użytkowników mógłby otrzymać od 0 do 100 punktów i poniważ ranking jest umieszczony w Bieganiu.)
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
-
- Zaprawiony W Bojach
Ad 2. Oby nie okazalo sie, ze kazdy bedzie w pierwszej trojce w swojej kategorii. Moze na poczatek zrezygnowac z kategori wiekowych bo i tak wiekszosc z nas to nastolatki. Gdyby okazalo sie, ze w rankingu jest wiecej niz 30 osob, mozna ranking open rozszezyc o rankingi w podzialena kategirie wiekowe.
Co do nazwy to... nie mam pomyslu.
Co do nazwy to... nie mam pomyslu.
ENTRE.PL Team
-
- Rozgrzewający Się
Wiek biegaczy zapewne jest zróznicowany, choc zapewne wszscy biegajacy są młodzi duchem. Wypowiedzi są chyba wyłącznie męskie, a kobiety też bigają, tochyba trzeba tez uwzglednic w tym rankingu
(Edited by katar at 5:16 pm on Aug. 9, 2002)
(Edited by katar at 5:16 pm on Aug. 9, 2002)
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
OK, w takim razie zbieram pewne ustalenia:
1.
Ponieważ system będzie zawierał dane o użytkownikach - traktuję go jako zalążek tablo, o które już od dawna się domagaliście. Nazywam więc go roboczo Tablo.
2.
Gromadzone będą życiówki na dystansach:
5k, 10k, 15k, półmaraton i maraton.
3.
Będzie podział na kategorie kobiece i męskie oraz wiekowe co dziesięć lat.
1.
Ponieważ system będzie zawierał dane o użytkownikach - traktuję go jako zalążek tablo, o które już od dawna się domagaliście. Nazywam więc go roboczo Tablo.
2.
Gromadzone będą życiówki na dystansach:
5k, 10k, 15k, półmaraton i maraton.
3.
Będzie podział na kategorie kobiece i męskie oraz wiekowe co dziesięć lat.
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Juz nie moge sie doczekac kiedy powstanie tablo!. bedzie to dodatkowa motywacja do ustanawiania nowych zyciowek.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Wyga
- Kontakt:
Proponuję dodać kolumnę "od kiedy biega". Chyba byłby to jakiś wskaźnik systematyczności i postępu w bieganiu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:49
- Życiówka w maratonie: 2:59:44
adamm,
Czy zastanawiałeś się nad jakąś formą moderowania rankingu? Może się zdarzyć, że jakiś żartownić założy sobie konto i wpisze czasy poniżej rekordów świata lub jakieś głupoty. Kilku takich żartownisiów i ranking będzie zaśmiecony.
Czy zastanawiałeś się nad jakąś formą moderowania rankingu? Może się zdarzyć, że jakiś żartownić założy sobie konto i wpisze czasy poniżej rekordów świata lub jakieś głupoty. Kilku takich żartownisiów i ranking będzie zaśmiecony.
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Można by zrobić tak, że wpis staje się aktualny po wysłaniu 10 postów.
Co wy na to?
Ciao.
Co wy na to?
Ciao.
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Moderowanie - później. Najpierw chciałbym uruchomić Tablo z minimum opcji, żeby sprawa ruszyła z miejsca i żeby wysondować zainteresowanie umieszczaniem danych.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:49
- Życiówka w maratonie: 2:59:44
A więc na razie niezbędne minimum. Bardzo mądre podejście. Wiele projektów kończy się na tym, że wykonawcy podchodzą do nich zbyt ambitnie... a potem zapał gaśnie.
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
adamm No i jak idzie robota?