Ruh, musisz wziąć pod uwagę fakt, że właśnie po to moderatorami i członkami redakcji są osoby, które mają jakieś pojęcie o biegach, żeby forum było fachowe, czytelne i szerzyło w miarę odpowiedzialne poglądy.
Owszem, panuje wolność dyskusji, ale to nie jest tak, że każdy może klepnąć byle co na temat np. treningu, bo coś mu się tak akurat wydaje. Ty - nie łykniesz jakieś bzdury, bo jesteś na tym forum już jakiś czas, mniej więcej wiesz, o co chodzi w bieganiu i kto się kryje za jakim nickiem. Ale to forum odwiedza w tej chwili kilka-kilkanaście tysięcy osób tygodniowo. Postaw się w sytuacji kogoś, kto nie ma zielonego pojęcia o bieganiu, odżywianiu, sprzęcie i szybko od usłużnego użytkownika dostaje proste rady: mleko powoduje raka, mięso miażdżycę, izotoniki cukrzycę, rozbiegania to najlepiej po 5 godzin, a poza tym cały ten sport to w gruncie rzeczy tylko koks, więc nawet nie ma co biegać, bo dobrych wyników i tak się nie osiągnie.
My nie mamy czasu śledzić każdego wątku i odkręcać tego, co jakiś bałwan napisał w chwili radosnej twórczości. Poza tym - to jest kwestia tego, w jaki sposób udziela się rad. Oraz kwestia tego, czy udziela jej ktoś wiarygodny. Jest pewna granica śmieszności, która w ocenie mojej, ale nie tylko, została przekroczona. Praktycznie co każdą dyskusję z pewnymi delikwentami dostaję prośby o jej usunięcie, bo szerzy bzdury.
Nie znasz też wszystkich okoliczności - użytkownicy o których mowa niejednokrotnie byli proszeni, ostrzegani, dyskutowaliśmy z nimi prywatnie, mieliśmy za dobre serce po prostu, bo w każdym innym miejscu zostaliby wykopani już po pierwszych wyskokach. Zwróć uwagę na to, że usuwanie dotyczy kilku tych samych osób, mimo mnogości poglądów na tym forum. To jest tak jak pisał Wojtek - wiele osób się z nami nie zgadza, problem był jednak tylko z kilkoma.
Zapytanie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie chcę się czepiać słówek i ciągnąć jałowych dyskusji bo nie o to chodzi, ale o ile w temacie biegania, rzeczywiście Twoje wyniki i doświadczenie zawodnicze są mocną podstawą do rozsądzania kto ma rację, a kto nie w sprawie treningu itp, to jeśli chodzi o mleko, mięso, koksy i inne tematy na które toczyliście boje na śmierć i życie, to takich podstaw po prostu nie ma, chyba że nie doczytałem - bazujesz na SWOICH DOŚWIADCZENIACH (na pewno niemałych, ale jednak swoich) i wiedzy z netu i literatury - tak jak większość z nas.
Niepotrzebnie także moim zdaniem uważasz większość czytelników forum za "inteligentnych inaczej" czyli takich którzy przeczytają "Pij mleko będziesz kaleką" albo "Dlaczego weganizm" i zaraz ruszą wysadzać w powietrze mleczarnie i sklepy z mięsem, albo conajmniej z dnia na dzień zaczną jeść tylko zielsko a mięso będą oddawać swojemu psu. Każdy swój rozum ma, a takich decyzji jak przejście na weganizm nie podejmuje się z dnia na dzień po przeczytaniu jednego postu na forum w necie.
Nie czuje się upoważniony oceniać Ciebie jako pracownika bieganie.pl, ani pouczać w żaden sposób, bo nie jestem autorytetem w żadnej z dziedzin w których toczyły się dyskusje, jednak uważam, że mod powinien przede wszystkim zachowywać najwyższą kulturę ze wszystkich uczestników forum, mieć dystans do swojej roboty, i ... regulamin forum - wiem że się powtarzam, i w sumie to nie moja sprawa z tym regulaminem, ale sami już dawno powinniście zauważyć, że nie byłoby takich sytuacji. Gość nawywyijał - żółta kartka na priva, ponownie - pstryk - nie ma gościa, bez jałowych dyskusji i sejmikowania czy wywalamy Tomasza czy nie i czy t0mo toszkodliwy i niebezpieczny oszołom czy tylko gość o dziwnych poglądach.
Niepotrzebnie także moim zdaniem uważasz większość czytelników forum za "inteligentnych inaczej" czyli takich którzy przeczytają "Pij mleko będziesz kaleką" albo "Dlaczego weganizm" i zaraz ruszą wysadzać w powietrze mleczarnie i sklepy z mięsem, albo conajmniej z dnia na dzień zaczną jeść tylko zielsko a mięso będą oddawać swojemu psu. Każdy swój rozum ma, a takich decyzji jak przejście na weganizm nie podejmuje się z dnia na dzień po przeczytaniu jednego postu na forum w necie.
Nie czuje się upoważniony oceniać Ciebie jako pracownika bieganie.pl, ani pouczać w żaden sposób, bo nie jestem autorytetem w żadnej z dziedzin w których toczyły się dyskusje, jednak uważam, że mod powinien przede wszystkim zachowywać najwyższą kulturę ze wszystkich uczestników forum, mieć dystans do swojej roboty, i ... regulamin forum - wiem że się powtarzam, i w sumie to nie moja sprawa z tym regulaminem, ale sami już dawno powinniście zauważyć, że nie byłoby takich sytuacji. Gość nawywyijał - żółta kartka na priva, ponownie - pstryk - nie ma gościa, bez jałowych dyskusji i sejmikowania czy wywalamy Tomasza czy nie i czy t0mo toszkodliwy i niebezpieczny oszołom czy tylko gość o dziwnych poglądach.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Dobra,
Juz nie gadajmy o tym dłużej.
Ja też mam jakies zdanie ale wolę żebyśmy pogadali na łonie Redakcyjnym o waszych uwagach.
Miejmy nadzieję że wszelkie decyzje jakie podejmujemy finalnie będa dla dobra strony/forum.
Juz nie gadajmy o tym dłużej.
Ja też mam jakies zdanie ale wolę żebyśmy pogadali na łonie Redakcyjnym o waszych uwagach.
Miejmy nadzieję że wszelkie decyzje jakie podejmujemy finalnie będa dla dobra strony/forum.