Dziennik Biegacza - Dla potrzebujących dodatkowej motywacji
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Czasem zadanie z pozoru glupiego pytania moze uchronic przed nieglupimi konsekwencjami
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- Kuba
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Za ok 1-2 tyg prześlę aplikacyjkę do alfa-testów. Jeżeli chodzi o bazę danych, to praktycznie już ją załatwiłem, ale "dmuchając na zimne" nic jeszcze nie obiecuję .
Mam pewne problemy merytoryczne, ponieważ prowadzę swój dziennik treningowy dopiero od 3mc.
Nie wiem dokładnie co chcielibyście aby się tam znalazło.
W tej chwili formatka ma pola:
-data,
-typ treningu,
-pora dnia,
-dystans km,
-dystans m,
-czas H,
-czas m,
-opis treningu,
-notatki.
Po stronie serwera każdy będzie miał dostęp do swojego dziennika, a wybrańcy - "wielcy tego forum", poprzez interfejs zbierający dane, do profili wszystkich biegaczy i ich dzienników. Będzie można w ten sposób stworzyć "wirtualnych trenerów".
Dobrze by także było umożliwić zielonym (np. mnie )
zapisanie się na określony plan treningowy, sprawdzony dawniej przez was, tak aby początkujący widzieli przed sobą prostą wyznaczoną drogę, którą powinni podążać.
Mam pewne problemy merytoryczne, ponieważ prowadzę swój dziennik treningowy dopiero od 3mc.
Nie wiem dokładnie co chcielibyście aby się tam znalazło.
W tej chwili formatka ma pola:
-data,
-typ treningu,
-pora dnia,
-dystans km,
-dystans m,
-czas H,
-czas m,
-opis treningu,
-notatki.
Po stronie serwera każdy będzie miał dostęp do swojego dziennika, a wybrańcy - "wielcy tego forum", poprzez interfejs zbierający dane, do profili wszystkich biegaczy i ich dzienników. Będzie można w ten sposób stworzyć "wirtualnych trenerów".
Dobrze by także było umożliwić zielonym (np. mnie )
zapisanie się na określony plan treningowy, sprawdzony dawniej przez was, tak aby początkujący widzieli przed sobą prostą wyznaczoną drogę, którą powinni podążać.
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Jeżeli mogę coś dodać - dobrze by było gdyby ten dziennik treningów naliczał kilometry w skali tygodnia i miesiąca. :taktak:
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Kuba... jestem pod wrażeniem
Tak ruszyłeś, że aż mnie zatkało... mam nadzieję że to wypali i że nie stracimy po drodze za dużo danych
Jedno pytanko - czy program pozwala na pracę bez podłączenia do internetu?
Tak ruszyłeś, że aż mnie zatkało... mam nadzieję że to wypali i że nie stracimy po drodze za dużo danych
Jedno pytanko - czy program pozwala na pracę bez podłączenia do internetu?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
- Kuba
- Wyga
Program pozwalać będzie na okresowe (co min, h, dzien, tydzień ....) zgrywanie wyników na serwer.
Muszę jeszcze rozwiązać problem zgodności wersji lokalnej dziennika z wersją na serwerze.
Myślę, że nadrzędną częścią systemu będzie interfejs WWW. Aplikacja będzie jedynie dopełnieniem. Spowoduje to, że cały system będzie bardziej elastyczny, tj. będzie można aktualizować dziennik z każdego miejsca na świecie (hihihihi...), gdzie będzie dostęp do Internetu i przeglądarka internetowa.
Muszę jeszcze rozwiązać problem zgodności wersji lokalnej dziennika z wersją na serwerze.
Myślę, że nadrzędną częścią systemu będzie interfejs WWW. Aplikacja będzie jedynie dopełnieniem. Spowoduje to, że cały system będzie bardziej elastyczny, tj. będzie można aktualizować dziennik z każdego miejsca na świecie (hihihihi...), gdzie będzie dostęp do Internetu i przeglądarka internetowa.
- Dabek
- Stary Wyga
Podziwiam Ciebie Kuba. Wolałbym, żeby dostęp dziennikowy był ogólnodostępny, wtedy każdy mółby widzieć jak trenują inni, chyba, że to jakaś wielka tajemnica. Moglibyśmy również porównywać swoje treningi z innymi i z "wielkimi tej strony"
"Weakness is temporary..."
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Dabek ma rację - ale każdy z osobna powinien wyrazić zgodę na jawność oraz przetwarzanie danych dot. treningów.
(Edited by Bartek Sz at 12:12 am on July 20, 2001)
(Edited by Bartek Sz at 12:12 am on July 20, 2001)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
A czy wprowadzenie przełącznika "dziennik publiczny/prywatny" jest dużym problemem?
Dzienniki publiczne mógłby przeglądać każdy, prywatne - tylko administrator. Ale może to dopiero w v2.0
Dzienniki publiczne mógłby przeglądać każdy, prywatne - tylko administrator. Ale może to dopiero w v2.0
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
- Kuba
- Wyga
Myślę, że nie powinno być problemu z dodaniem do profilu użytkownika pola "dziennik publiczny". Zaznaczenie tego np. checkboxa powodowało by udostępnianie swojego dziennika do przeglądania innym.
Myślę, że w pierwszej kolejności pojawi się interfejs on-line, a zaraz potem aplikacja do zgrywania wyników.
Istnieje problem zgodności wersji "trzymanej" lokalnie na komputerze z wersją na serwerze. Myślę, że rozwiąże ten problem (i inne .... ) za ok 1-2 tyg. (Nawał innych obowiązków).
Wersja on-line powinna być dostępna w przyszłym tygodniu. Oczywiście wersja 0.1 hihihihi.
Myślę, że w pierwszej kolejności pojawi się interfejs on-line, a zaraz potem aplikacja do zgrywania wyników.
Istnieje problem zgodności wersji "trzymanej" lokalnie na komputerze z wersją na serwerze. Myślę, że rozwiąże ten problem (i inne .... ) za ok 1-2 tyg. (Nawał innych obowiązków).
Wersja on-line powinna być dostępna w przyszłym tygodniu. Oczywiście wersja 0.1 hihihihi.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:58:00
W jakim celu dzienniki prywatne powinien przegladać administrator?
Ja osobiscie nie widzę sensu opcji public/private.
Jeżeli ktoś nie chce udostepniac innym swego dziennika to utrzymuje go na swoim lokalnym komputerze tylko dla siebie.
Ja osobiscie nie widzę sensu opcji public/private.
Jeżeli ktoś nie chce udostepniac innym swego dziennika to utrzymuje go na swoim lokalnym komputerze tylko dla siebie.