jumper

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Awatar użytkownika
t0mo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Chciałem przypomnieć pewną PIĘKNĄ zasadę:

"Nie zgadzam się z Twoim zdaniem, ale oddam życie, abyś mógł je bez przeszkód wyrażać"

mini - konkurs - czyje to słowa? W nagrodę uśmiech kierownika vegie.pl

ps. i co z obrazą uczuć wegetarian? :P
New Balance but biegowy
airda

Nieprzeczytany post

No i prosze, po raz kolejny ruh hożuf i t0m0 przekonali mnie, ze nudni sa bezmiernie, niezyczliwi programowo, a przy okazji glosza poglady, do ktorych nawet swoim zachowaniem sie nie zblizaja.

Ludzie, wyluzujcie troche.
airda

Nieprzeczytany post

Ops, przepraszam bardzo - errata - t0mo.
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

airda-> A konkretnie to o co chodzi? Obrażam kogoś mając swoje zdanie?
t0mo -> Wolter
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Uważasz, że pasjonaci biegania nie mogą podzielić się swoimi przemyśleniami w tematach innych jak tylko bieganie?
Mogą, ale trzeba być bardzo ostrożnym czego przykładem jest moja osoba. Na FORUM są różni ludzie, nie tylko katolicy. Taki sam szacunek należy się protestantom, wyznawcą Islamu a nawet Świadkom Jehowy. Ruh, czy ma znaczenie jakiego jesteśmy wyznania kiedy stajemy obok siebie w maratonie? Sport dlatego jest piękny gdyż radzi sobie z tym problemem!
Apolityczność i areligijność w naszym kraju jest fikcją, mimo tego, że jest wpisane do konstytucji. I to, że jest to fikcja nie wynika z winy ateistów moim zdaniem.
Też tak myślę, jednak jest to temat na inną dyskusję i raczej nie na FORUM biegnie.pl! I to nie dla tego, że nie znaleźli by się partnerzy do poważnej dyskusji. Dobrze wiemy jak by się to skończyło.

Rozumiem z powyższego, że według Ciebie prawidłowa moderacja forum powinna polegać na kasowaniu wszelkich opinii nieprzychylnych kościołowi katolickiemu? To oświecę Cię - to się nazywa cenzura, a nie moderacja.
Nie ma znaczenia! Moderator powinien tak samo zareagować na kogoś kto zacznie w taki sposób, jak było w wątku o wegetarianiźmie, pisać o KK, innych wyznaniach chrześcijańskich albo o innych religiach. Dbanie o neutralność FORUM nie jest cenzurą.
No! Ciekawe! Możesz wskazać jakieś źródła? Nie kpię - proszę poważnie
http://sanctus.pl/index.php?grupa=66&podgrupa=78&doc=23

FREDZIO!
Jak to nie została przekroczona? A to:
piter82 napisał(a):
co do stosów to wystarczy spojrzeć na katolicką historię jak płoneły stosy gdy KK był u pełni władzy, oto święty KK

lub to:
Nagor napisał(a):
Tomo, jesteś gorszy od Świadków Jehowy, oni przynajmniej wiedzą, kiedy przestać i się uśmiechają. Chociaż dodam jako anegdotkę, że kiedy ostatnio zapukali do mnie, żeby wręczyć ulotkę (były to dwie miłe, starsze panie), na odchodne jedna z emerytek rzuciła: "czarne chmury gromadzą się nad światem". Po lekturze twoich postów jestem w stanie w to uwierzyć ; )
FREDZIO, co do stronniczości to dość często myli się ona wam z dyskryminacją!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jumper - sam powodujesz, że zaczynamy dyskutować o religii.

Inkwizycja była faktem - nie zaprzeczysz chyba ?
O co Ci chodzi ze Świadkami Jehovy - przecież są tacy jak ich opisał Nagór ?

Napiszesz - że o tym sie nie powinno dyskutować na forum biegowym?
Ale w jakims momencie trudno jest postawic granice - nie można powiedzieć, że macie na forum nie używac słóów Kościół, religia, katolik - no nie przeginajmy.

Na biegajznami - były kiedyś bardzo antyklerykalne dyskusje, mnóstwo ich było - i tam uważam, że często było przegięcie - u nas jest wg mnie spokój.

Więc Bracie - pokój - i przyjdź jutro na spotkanie z Jurkiem przy wejściu do kąpieliska Arkonka. :)
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie no FREDZIO, nie sprowadzajmy dyskusji do absurdu. Przecież ten wątek jest aby to sobie wyjaśnić i nie sposób tego uczynić bez konkretnych przykładów. Co do inkwizycji to był fakt tylko co z tego? Przytaczanie samych faktów i wyciąganie wniosków a priori jak to zrobił Piter (o to święty KK) jest nie na miejscu! Poza tym czy my zawsze rozumiemy historię, którą cytujemy? Na te czy inne pytania można znleźć odpowiedź ale nie na bieganie.pl. Jeżeli ktoś sobie na to pozwala nieuczciwie wykorzystuje FORUM i na dodatek stawia innych w niezręcznej sytuacji, np. mnie. Ja mam sporo kontrargumentów ale tutaj tej granicy nie przekroczę! Dlatego potrzeba zdecydowanego moderowania i według mnie takie prowokacje powinny być natychmiast usuwane!

Ja żeby sprawę zakończyć proponuję abyśmy się na wzajem przeprosili (?) i wrócili do dyskusji sticto biegowych, a moderatorów proszę aby na przyszłość byli bardziej czuli w tej kwestii.
Tak więc ja ze swej strony jeżeli kogoś uraziłem piszę PRZEPRASZAM!

PS Na Arkonkę i tak miałem jechać. Zastanawiam się czy brać aparat?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no jumper , tak trzymać wszak spoko gość jesteś
będziesz na tej maniackiej w końcu ?
Tomek
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:no jumper , tak trzymać wszak spoko gość jesteś
będziesz na tej maniackiej w końcu ?
Dzięki za miłe słowa!
Co do Maniackiej to wszystko zależy od diengów...Jednak na 99% będę.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja myślę, że Ciebie Jumper nie sposób przekonać. Żeby nie było, ja także przepraszam Ciebie jeżeli którakolwiek moja wypowiedź Cię uraziła, zastrzegam jednak, iż czynię to po raz pierwszy i ostatni,bo zupełnie nie zgadzam się z Twoją argumentacją, a właściwie jej brakiem. Według mnie Bóg i wiara w niego, a instytucja Kościoła katolickiego to często dwie, bardzo odległe od siebie rzeczy. A Ty utożsamiasz jedno z drugim i stąd Twoje frustracje. W dodatku próbujesz zmuszać właściciela prywatnej firmy, jakim jest portal bieganie.pl do stosowania cenzury według własnego światopoglądu. Jak pisał Tomek Michałowski - jesteś spoko gość i ja nie mam powodu uważać inaczej, jednak w powyższym temacie się nie dogadamy, więc ja się postaram na ten temat więcej nie wypowiadać, żeby nie zaogniać sytuacji.
Pozdrawiam
Piotr
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chlopaki , tak trzymac !

Niewielka populacja na forum bierze sie glownie z faktu , ze ludzie nie potrafia dyskutowac merytorycznie, odstawiajac emocje na bok .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
airda

Nieprzeczytany post

A moze przy okazji jakiegos wspolnego startu 'dacie' sobie po razie... i atmosfera sie oczysci? ;)

Najwazniejsze, ze udalo sie wyjsc z tego poslizgu ;)
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zamiast po razie damy sobie po wodzie mineralnej i będzie ok. Walenie się po łbach, nigdy nikogo do niczego nie przekonało - trenowałem boks parę lat w młodości to coś wiem o tym.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze:Zamiast po razie damy sobie po wodzie mineralnej i będzie ok. Walenie się po łbach, nigdy nikogo do niczego nie przekonało - trenowałem boks parę lat w młodości to coś wiem o tym.
Tak, jestem za mineralną :hahaha:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
t0mo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Aha, no to ja też przepraszam... co prawda nie wiem tak do końca, za co ani tak naprawdę kogo, ale jak nie zapomnę, narysuję wam śliczną laurkę!

//edit

oto i ona:

Obrazek
ODPOWIEDZ