Blokowanie blogów.
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Czy można w jakiś sposób (tylko sobie) zablokować blogi (kobiet, mężczyzn i komentarze do blogów)? Nie jestem tą twórczością zainteresowany, a przy każdej wizycie, gdy naciskam funkcję "Nieprzeczytane posty" 75% tego co wywala wyszukiwarka to właśnie blogi i komentarze do nich i trzeba to i tak "odsiewać" ręcznie.
Może warto byłoby pomyśleć nad takim usprawnieniem?
Pozdrawiam.
Może warto byłoby pomyśleć nad takim usprawnieniem?
Pozdrawiam.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości.
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 01:01:11
- Życiówka w maratonie: brak
mnie, z kolei, nie interesują testy i sprzęt
radzę sobie tak, że wchodzę w cały dział i zaznaczam wszystkie wątki w nim jako przeczytane. proponuję Ci to samo zrobić z blogami.
nie jest to rozwiązanie idealne, ale zawsze lepsze, niż ręczne odklikiwanie każdego bloga ;D
no i może ułatwienie można byłoby takie wprowadzić, że na stronie głównej forum przy każdym podforum mogłaby się pojawić opcja "oznacz forum jako przeczytane"? tj. gdzieś tam obok info o moderatorach? znacznie by ułatwiło![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
nie jest to rozwiązanie idealne, ale zawsze lepsze, niż ręczne odklikiwanie każdego bloga ;D
no i może ułatwienie można byłoby takie wprowadzić, że na stronie głównej forum przy każdym podforum mogłaby się pojawić opcja "oznacz forum jako przeczytane"? tj. gdzieś tam obok info o moderatorach? znacznie by ułatwiło
- majdan_
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49m:37s
- Kontakt:
Teoretycznie da się do zrobić poprzez stworzenie grupy userów, dla której dane sub-fora nie są widoczne (w tym przypadku blogi) i następnie dopisanie użytkownika do tej grupy na jego życzenie. Przynajmniej w vbulletinie się tak da zrobić. Nie wiem jak z ta wersją. Oczywiście kwestia tworzenia osobnej grupy dla jednej osoby jest dyskusyjnaAdam Klein pisze:Wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Myślę, że więcej niż jedna osoba byłaby tym zainteresowana. Ja też bym chciał - wchodzę na forum i z nieprzeczytanych widzę wszystkie działy poza blogerskimi. Ale kiedy mam ochotę poczytać blogi to wejście w odpowiedni dział powinien mi umożliwić to - rozumiem że w koncepcji grupy nie byłoby to już możliwe. Blogi wolę sobie poczytać co jakiś czas i prześledzić dłuższą historię a nie codzienne aktualizacje.
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
a może najwyższa pora jednak zrobić blogi
na bieganie.pl, a nie jakieś tymczasowe rozwiązanie które tutaj zamieszkało kilka lat chyba temu... żeby sprawdzić czy coś takiego jest w ogóle potrzebne... - jak widać jest... tylko że forum nie jest najlepszym miejscem na prowadzenie bloga
ps. znalazłem ten temat zaraz po tym jak otworzyłem własny więc pozwoliłem sobie dopisać się również tutaj ![oczko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![oczko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Oczywiście, że to nie problem, ale z drugiej strony pewien problem, więc jeszcze chwilę trzeba poczekać.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Czuć w tej wypowiedzi jakąś wyższą filozofięAdam Klein pisze:Oczywiście, że to nie problem, ale z drugiej strony pewien problem
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)