Imię: Monika
Miejscowość: Świętochłowice
Wzrost 164 cm
Waga: 60 kg

Nike Zoom Vomero 6

1. Silesia Półmaraton, 3 maja 2013
2. 10km w 1 godzinę
3. 5km w 30 min
4. Zrzucenie wagi do poziomu sprzed ciąży - 55kg.

Przed kontuzją kostki:
1. 10km - 1g:03m:47s
2. 5km - 28m:18s
3. Test Coopera 20.10.2012 - 2400m

1. Panewnicki Dziki Bieg, 21.10.2012, 14,646km - 1g:41min:40sek.
Marzec 2012. Dzień jak co dzień, praca, dziecko, dom, kanapa... nie, nie, NIE! Dalej tak nie może być. Ale co mogę robić, jeśli nie mam nikogo do pomocy z dzieckiem...może bieganie? Ale ja nie lubię biegać... To może choć trochę, żeby się poruszać.
Pierwsze okrążenie stadionu, jęzor po pas, drugie przemarszowane, dystans ok. 2km w tempie ślimaka. Dokształcam się na forum, biegam co drugi dzień, jak nie mam siły już biec, to maszeruję.
Mija kilka miesięcy, zaliczam swoje pierwsze 5km, 10km, ale biegam dla biegania, zupełnie bez planu, skokowo, zaliczam też kontuzje, najpierw kolana, potem kostki.
Wrzesień - miesiąc przerwy ze względu na kontuzję kostki. Miesiąc tęsknoty za bieganiem, ale też otrzeźwienia.
Tak dalej być nie może.
Powoli wracam do biegania, zaczynam od kilkunastominutowych przebieżek. I w końcu mam cel - Półmaraton Silesia w maju 2013.
Z celem biega się lepiej. Zwolniłam z tempem, obmyśliłam sobie swój własny plan przygotowań.
Ponieważ w domu biegaczy brak, brak też niestety zrozumienia i wsparcia, więc założyłam bloga - w kupie raźniej

Zapraszam do współuczestniczenia w moich zmaganiach ciało kontra serce