Krew z nosa
- Azavid
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jakiś czas temu miałem krwotok z nosa, tak bez przyczyny... nie przejąłem się nim, az do minionego piątku, kiedy sie powtórzył dwukrotnie, raz rano a kolejny wieczorem, domyslam się ze jest to zwiastun jakies nieprawidłowosci w organizmie... Co mam z tym zrobic i jakie zalecenia podjąć...?
"Po dziś dzień w Niebie
Aniołowie noszą broń okrutną"
Aniołowie noszą broń okrutną"
-
- Stary Wyga
tez kiedys mialem wzmozone krwotoki, udalem sie do lekarza laryngologa i stwierdzil ze male naczynka w nosie nie nadarzaja za wzrostem organizmu (okres dojrzewania) i poprostu pekaja, przepisal mi jakies witaminy, naszczescie nie musialem isc na zabieg wypalania tych malych zylek
najlepsza rada jest udanie sie do lekarza 

"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
Dużo Rutinnoscorbinu nadmiar wit C oddasz z moczem
.
Dobrze też robić zimne okłady na kurku i na czole między brwiami. Jak krew Ci leci głowę trzymaj pochyloną w duł a nie odchylaj do góry. Jak te krwotoki będą się powtarzać idź do lekarza. A i jedz dużo natki pietruszki.
Pozdrawiam bez krwotoków

Dobrze też robić zimne okłady na kurku i na czole między brwiami. Jak krew Ci leci głowę trzymaj pochyloną w duł a nie odchylaj do góry. Jak te krwotoki będą się powtarzać idź do lekarza. A i jedz dużo natki pietruszki.
Pozdrawiam bez krwotoków
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ponawiam wątek, mam podobny problem.
Oprocz przemęczenia, dojrzewania, braku witamin może być jakaś inna przyczyna tej dolegliwosci?
Oprocz przemęczenia, dojrzewania, braku witamin może być jakaś inna przyczyna tej dolegliwosci?
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
- beata
- Ekspert/Trener
Drobne i kruche naczynka krwionośne w nosie albo ich przerost.
Mam tak od dziecka, naczynka przypalano mi kilkukrotnie, a zimą przy zmianach temperatury (wejście z zimnego do ciepłego) albo podczas kataru krew mi z nosa leci, i już.
Maść faktycznie pomaga - laryngolog kiedyś zapisał mi maść z wit. A, która raz, że natłuszcza, dwa, że pomaga odbudowywać naruszony nabłonek w nosie.
Mam tak od dziecka, naczynka przypalano mi kilkukrotnie, a zimą przy zmianach temperatury (wejście z zimnego do ciepłego) albo podczas kataru krew mi z nosa leci, i już.
Maść faktycznie pomaga - laryngolog kiedyś zapisał mi maść z wit. A, która raz, że natłuszcza, dwa, że pomaga odbudowywać naruszony nabłonek w nosie.
- Baqqq
- Rozgrzewający Się
Co prawda kłopoty z naczyńkami są najczęstszym powodem krwotoku z nosa, ale watro w takich przypadkach zmierzyć ciśnienie krwi - krwotok z nosa pojawia się też przy skokach ciśnienia.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Baqqq][img]http://runmania.com/f/e884b8345cda7859aaec0cb92449dcb6.gif[/img][/url]
- Burzyk
- Wyga
- Życiówka na 10k: 33:40
Ja mam 19 lat i zadażyło mi się tak na ciężkich treningach pare razy ale juz mi przeszło,a poza tym organizm czuł sie świetnie a tu krew z nosa czasami może tez być jakiś wzrost ciśnienia.Nic ci nie bedzie.POzdrawiam
to give anything less than your best is to sacrifice the gift(Steve prefontaine)
Endurance Coach Level II
Endurance Coach Level II
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzieki za dotychczasowe odpowiedzi.
Podejrzewam ze u mnie głownym powodem bedzie wyższe ciśnienie
Podejrzewam ze u mnie głownym powodem bedzie wyższe ciśnienie
Mateusz
Dare for more!