Ból przy ugiętym i obciążonym kolanie od wewnątrz
-
- Rozgrzewający Się
Witajcie, mam dość wydaje mi się duży problem z bólem pojawiającym się przy ugiętym i obciążonym kolanie od wewnetrznej strony, zaczęło się to w trakcie jazdy na nartach i pomimo moich zabiegów typu- wizyty u ortopedów(każdy inny pomysł na mój problem) zabiegi typu jonoforeza magnetronik laser krioterapia szczerze pomagały tylko do momentu pierwszego wypadu na narty. Od początku wiosny mocno walczyłem z tą dolegliwością poprzez trening rowerowy, spacery, lampa zeptera, artrostop itp. na jesień już było fajnie, pojechałem więc na narty - pierwszy dzień w miarę spoko ale z lekkim odczuciem bólu, natomiast w drugi dzień tak mnie zakuło że musiałem szybko zrezygnować. Aktualnie lekko się załamałem, lecz nie poddałem - proszę jeżeli ktoś z Was przeżył coś takiego to proszę o sygnał, przypomnę na ugiętym i obciążonym kolanie występuje w jego ugięciu nieprawdopodme ukłucie całkowicie uniemożliwiające jego aktywność.
-
- Ekspert/fizjoterapia
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:20
- Kontakt:
A miałeś USG? MOże łąkotka? To był upadek na nartach?
-
- Rozgrzewający Się
Tak oczywiście, usg wskazało że kaletka podkolanowa jest powiększona i po zabiegach cytowanych i kolejnym usg okazało że obrzęk kaletki minął ale odczucie kłucia jest dalej, a wywrotek w życiu trochę miałem, łąkotka raczej nie bo jest to ból centralnie w środku zgięcia kolana od tyłu i odczuwalnie dla mnie jakby ścięgno...
-
- Ekspert/fizjoterapia
- Kontakt:
to znaczy gdzie- centralnie w zgięeciu? z przodu, boku, przyśrodka, tyłu?
-
- Ekspert/fizjoterapia
- Kontakt:
MOże kaletka półścięgnisto-półbłoniasa, która jest w dole podkolanowym znowu napełniła isę płynam i daje takie wrażenie, szczególnie przy zgięcty kolanie, kiedy płyn musi gdzieś się zmieścić a nie bardzo ma jak
-
- Rozgrzewający Się
Owszem była to jedna z diagnoz jak pisałem wsześniej i moim zdaniem dość logiczna, zresztą niewykluczam tego teraz również, postaram się znowu zrobiś USG, za to powiedz mi jeżeli tak jest to jak można to skutecznie wyleczyć? Będe bardzo wdzięczny....
-
- Ekspert/fizjoterapia
- Kontakt:
czasami jest potrzebny zabieg operacyjny. U nas już robis ię czasami artroskopowo, ale często jescze przecina się dół podkolanowy i zaszywa tę"przepuklinkę"