WSPOMAGACZ

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
OLO-O3
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czym można jednorazowo podnieść swoje wyniki np na egzaminie???!!! Nie musi być to środek dozwolony!!!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli to egzamin biegowy - to konsekwentnym i mądrym treningiem.
W innym przypadu wypadałoby się uczyć odpowiednio wcześnie. A z tych niedozwolonych środków, to chyba nie pytasz o łapówkę?
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mu chyba chodzi o jakis łatwodostepny srodek dopingujacy :bum: mam racje? :ble:
OLO-O3
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zgadza się. Łatwodostępny
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Łatwodostępny środkiem jest łapówka. Wystarczy mieć trochę walorów narodowego banku i voila!
A tylko nieco trochę poważniej, to podobno nie zaszkodzi batonik energetyczny przed egzaminem, bo wiadomo co jest paliwem dla mózgu. Prawie jak przed maratonem ;-)
A z czego ten egzamin, Olo?
OLO-O3
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oczywiście że egzamin z biegu!! Muszę nadrobić minutę na 3km.
pichotnik

Nieprzeczytany post

Witam,
Nie chcę zakładać nowego, podobnego wątku więc tu zapytam.
Co konkretnie należy zrobić na 24 h przed startem, żeby dobrze pobiec. Bieg, do którego się przygotowuję zaczyna się 1 października o godzinie:
  • 11:00 rozgrzewką,
    11:30 marszem do miejsca startu
    12:00 start biegu 5 km po ulicach Warszawy.
(mowa oczywiście o runwarsaw NIKE).
Proszę o rady albo linki co jeść, jak długo spać, o której wstać, ile się napić, czy brać ze sobą coś do picia, czy rano ćwiczyć, itp...
Z góry dziękuję, bo nie mam żadnego doświadczenia w zawodach.
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Olo,
Zapomnij o cudownych środkach. Zapomnij że musisz tą minutę nadrobić, zwłaszcza na dystansie 3 km. Skąd Ci się ta minuta wzięła, a nie na przykład dwie? Albo trzy? Ktoś biega o tyle szybciej od Ciebie? Widocznie trenował wcześniej i teraz są tego efekty. Wnioski nasuwają się same.

Wydajnych treningów!
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Weź Red bulla czy coś w tym stylu :bleble:
Awatar użytkownika
Wojas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No racja te napoje izotoniczne typu: izostar , redbull , powerade czy takie tam to są dość skuteczne chodz niezbyt zdrowe ( patrząc na ich skład to same "E". Co do czasu to myśle że na 3 km powinieneś mieć niecałe 2 min na 400 m czyli łącznie no w granicach od 13-15 min .

Powodzenia,
gg 1175002
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pichotnik pisze:Witam,
Co konkretnie należy zrobić na 24 h przed startem, żeby dobrze pobiec. Bieg, do którego się przygotowuję zaczyna się 1 października o godzinie:
Proszę o rady albo linki co jeść, jak długo spać, o której wstać, ile się napić, czy brać ze sobą coś do picia, czy rano ćwiczyć, itp...

Karma lekkostrawna- żadnych sosów, pieczeni, smażonych itp. Także lepiej unikać rzeczy, które poprawiają nadmiernie pracę jelit. Chyba, że dzień wcześniej (jakiś sok jabłkowy) aby mieć je pustawe w dniu startu.(kolka)
W dniu zero- lekkie śniadanie. Później mineralna- aby strawić resztki jedzenia. Jak zachce się jeść po śniadaniu to banan albo kajzerka z dżemem wysokosłodzonym.- Popić!

Rano nic nie ćwiczyć.
Ze sobą, na wszelki wypadke mineralną, jakby zachciało się pić.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

"No racja te napoje izotoniczne typu: izostar , redbull , powerade czy takie tam to są dość skuteczne chodz niezbyt zdrowe"
gwoli ścisłości red bull to napój energetyzujący (lub energetyczny jest róznica ale nie pamietam jaka) czyli na pewno nie izotoniczny, wiec nie mozna go tak samo stosowac. Czy sa zdrowe? Coż to tylko suplement diety wiec nie mozna przesadzac. Zawieraja mnije witamin niz rozne multiwitaminy, mniej weglowodanow niz odzywki carbo, wiec jakos powaznie nie powinny zaszkodzic
Awatar użytkownika
Lukas85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

pichotnik pisze:Witam,
To nie sa zawody, to jest raczej zwyczajny bieg przez miasto, cos jak Masa Krytyczna, ktora jest organizowana w ost. piatek kazdego miesiaca
pichotnik

Nieprzeczytany post

To mam jeszcze pytanie o alkohol. Czy można go pić? Mam na myśli wódkę i wino (piwo ostatnio mi raczej szkodzi) w ilościach, około 1-3 klieliszki/lampki na wieczór. Czy to bardzo szkodzi? Bo jakoś nie zauważyłem negatywnego wpływu na możliwość biegana nastęnego dnia.
Lukas85 pisze: To nie sa zawody, to jest raczej zwyczajny bieg przez miasto, cos jak Masa Krytyczna, ktora jest organizowana w ost. piatek kazdego miesiaca
Dla mnie to są zawody, dostałem licznik z chipem i będzie mierzony czas. I to pierwsze zawody w moim życiu, być może nawet ostatnie (jak mi się nie spodoba:)) ) więc chciałbym pobiec dobrze.
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Alkohol, to delikatny temat napisz na priva ile masz lat, a ja Ci odpiszę jakie ja mam zdanie
ODPOWIEDZ