Czesc,
od jakiegos czasu pobolewa mnie miejsca w okolicy przyczepu achillesa (lewa pieta). Po rozgrzewce przy bieganiu bolu nie ma, ale codziennie rano jak wstane, to musze az kulec, bo czuje jakby mnie cos rwalo w miejscu przyczepu i po obu bokach wzdluz stopy
Mam prosbe o Wasze sugestie i pomysly co mozna z tym zrobic (okladam lodem po bieganiu jakby co). Dodam, ze bylem z tym u lekarza, ale diagnoza "zapalenie pochewek sciegien zginaczy palcow lewej stopy"...
Na pewno buty pracowe (garniturowe) nie pomagaja, bo sa twarde i stopa uklada mi sie w taki sposob, ze czuje jakbym chodzil na zewnetrznych krawedziach
Dziekuje
juancruz
przyczep achillesa
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Przerwa
okładać lodem co 2-3godz
smarować maścią
Jak nie przejdzie- ponownie znachor- wyciągnąć skierowanie na fizykoterapię. (ze 2-3 zabiegi robione przez 10 dni- niektórzy medycy lubią dawać jeden zabieg na 5 dni- to pomaga tym, którzy mają problemy z bieganiem na trasie telewizor-łazienka-lodówka-telewizor)
okładać lodem co 2-3godz
smarować maścią
Jak nie przejdzie- ponownie znachor- wyciągnąć skierowanie na fizykoterapię. (ze 2-3 zabiegi robione przez 10 dni- niektórzy medycy lubią dawać jeden zabieg na 5 dni- to pomaga tym, którzy mają problemy z bieganiem na trasie telewizor-łazienka-lodówka-telewizor)
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Wyga
ale mascia, ktora raczej schladza niz ogrzewa, prawda? Czyli nie Ben Gay, ale cos innego, tak?
ile sugerujesz przerwy, bo mam zamimar skonczyc sezon z poczatkiem pazdziernika?
juancruz
ile sugerujesz przerwy, bo mam zamimar skonczyc sezon z poczatkiem pazdziernika?
juancruz
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Przeciwzaplną. Maści pełno jest w aptekach. Krajowe trochę tańsze a podstawowe składniki takie same (diclofenak, ketoprofen, salicylan).
Ile dni???
Czasami starcza 5, czasami za mało 10.
Medycy mawiają o tygodniach (3-6), w którym regeneruje się uszkodzona tkanka.
Ile dni???
Czasami starcza 5, czasami za mało 10.
Medycy mawiają o tygodniach (3-6), w którym regeneruje się uszkodzona tkanka.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Wyga
bylem wczoraj u ortopedy sportowego: kaletka, z ktorej znika maź. Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Ogolnie przeciazenie. Mam sie dokladnie przyjrzec butom, bo to przez nie moze byc (mie musze sie im przygladac - one nie sa na beton czy asfalt tylko na las i miekkie podloze... Na pewni musze kupic lepsze)
W kazdym razie tydzien przerwy w bieganiu, chlodzenie lodem i 4 x dziennie masciowanie traumonem
dziekuje Wam za pomoc
juancruz
ps. w miedzyczasie skonczylem trening 10-tygodniowy i rozpoczalem 11 tydzien! Radosc ogromna!
W kazdym razie tydzien przerwy w bieganiu, chlodzenie lodem i 4 x dziennie masciowanie traumonem
dziekuje Wam za pomoc
juancruz
ps. w miedzyczasie skonczylem trening 10-tygodniowy i rozpoczalem 11 tydzien! Radosc ogromna!