Biegam od ponad 3 m-cy. Od ok. 2 tygodni mam efekt "stzrelającego" kolana. Jest to po prostu klikanie w prawym kolanie. I tylko wtedy, gdy schodzę ze schodów. Kolano mnie nie boli, żadne mięśnie też, biegam normalnie.
Czy mieliście podobne doświadczenia? Może tak objawia się ubytek jakiegoś płynu smarującego piszczele? Czort wie?
strzelające kolano
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
wiesz ja Ci radze isc z tym do ortopedy. Powiedziac jaka sytuacja i on Ci powie co masz robic. Ja zapozno poszłam i teraz mam za swoje. Poprotu mam chore kolano. Ale trzymam kciuki za Twoje kolano
- Wojas
- Zaprawiony W Bojach
Witam
Mam podobne doświadczenie tyle tylko że nieszczela mi kolano lecz stopa (podczas np: stawania na palcach lub gdy wykonuje kółko stopą) mam to od tego że rosne ( tak mi powiedział lekarz) a dodam że miałem wypadek na rowerze od niego sie to zaczeło. Poza stopą szczelają mi takrze inne kości co mnie nie boli lecz wkurza. Jeżeli jesteś w wieku dojżewania i kości ci jeszcze rosną to może być to od tego.
Mam podobne doświadczenie tyle tylko że nieszczela mi kolano lecz stopa (podczas np: stawania na palcach lub gdy wykonuje kółko stopą) mam to od tego że rosne ( tak mi powiedział lekarz) a dodam że miałem wypadek na rowerze od niego sie to zaczeło. Poza stopą szczelają mi takrze inne kości co mnie nie boli lecz wkurza. Jeżeli jesteś w wieku dojżewania i kości ci jeszcze rosną to może być to od tego.
gg 1175002
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki za podpowiedzi. Może faktycznie warto skonsultować się z medykiem zanim będzie ciut za późno.
Wojas, dorastałem jakieś 20 lat temu. Wtedy nie przejmowałbym sie pewnie takimi głupotami, ale teraz jako stary dziad muszę sprawdzać czy wszystko jest OK. Pozdr
Wojas, dorastałem jakieś 20 lat temu. Wtedy nie przejmowałbym sie pewnie takimi głupotami, ale teraz jako stary dziad muszę sprawdzać czy wszystko jest OK. Pozdr
- Paunow
- Zaprawiony W Bojach
Profilaktycznie glukozamina.. nie regeneruje chrząstki jak piszą ale pomaga smarować stawy
Poza tym mi wszystko strzela... Lekarz nic na to nie mówi 

W górach jest wszystko co kocham...