Witam,
Mam problem z nadkwasotą żołądka podczas biegania nie wiem czy jest to od wysiłku, bo nie mam tego gdy trenuje na rowerze ( mimo przejechani nawet 100km.) Czy nie wynika to z faktu że żołądek a raczej jego zawartość "skacze" podczas biegania. Może ktoś ma podobny problem lub rozwiązanie - inna dieta, nie jedzenie na kilka godzin przed bieganiem.
Bieganie a nadkwasota
- zaglebiak
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Byc moze przed bieganiem spozywasz zbyt ciezkostrawne potrawy, typu goonka, rozne sosy, pieczone potrawy, ktore powoduja nadkwasote, a moze masz wrazliwy zoladek, poniewaz ja nie miewam takich dolegliwosci, co do jedzenia przed biegiem, to moim skromnym zdaniem, nie nalezy przesadzac z jedzeniem przed samym biegiem, i biegac tym samym z pelnym zoladkiem. Ja osobiscie jakies pol godziny przed biegiem pije tyle wody ile we mnie wlezie, i ide biegac, i nie odczuwam zadnych dolegliwosci, ale musze sie przyznac, ze kiedys przed biegiem wypilem silna kawke i podczas biegu gdy przystanelem na chwile zakrecilo mi sie w glowie, ale to bylo na poczatku mojej kariery biegowej, chociaz na dzien dzisiejszy rownie dobrze tak samo moge okreslic moj stopien zawanosowania 

Pozdrawiam serdecznie,
Michal
Michal