Ból przy kości piszczelowych
- marcinb21
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. mój problem polega na tym, że mam okropne bóle w okolicy kości piszczelowej od wewnętrznej strony łydki(obie). Przyczyna tego był bieg 18 miesiecy temu po twardej nawierzchni w butach piłkarskich około 3km mocnym tempem, po nim złapały mnie skurcze w obie łydki. Od tamtego czasu pojawia sie ból ale nie zawsze. Jeżeli mam minimum tydzień przerwy w bieganiu i robie trening bólu nie mam ale chcąc biegać co 2-3 lub nawet co 4 dni poprostu nie moge bo ból jest okropny tak jakby mi mięśnie przy piszczelu odrywało i objawia sie przez kilka dni po treningu (nie przy zwykłym marszu) ale już przy małych podbiegach typu przez ulice na czerwonym świetle oczko: . Co do wkładek mam dopasowane wkładki za 200zł od jakiegoś specjalisty z Poznania- nie mówie ulga w chodzeniu zajebista ale bóle nadal mam, badania mialem chyba wszytskie robione, usg nic nie wykazało. Przkładam lodem po treningu, maścidła nie pomagają. Mam nadzieje że mi coś poradzicie bo to dla mnie koszmar!! W którymś poście pojawiła się wzmianka o przychodni sportowej przy skrze w wa-wie-wiem że wizyta tam troszke kosztuje ale doradzcie czy jest tam warto chociaż iść. pozdrawiam
bolące łydki
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=3110
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=8023
Skra?
Różnie bywa. Różni medycy. Kosztuje nie tylko wizyta. Kosztują badania (mogą powiedzieć, że Twoje jest źle zrobione), na które wyślą czy fizykoterapia.
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=8023
Skra?
Różnie bywa. Różni medycy. Kosztuje nie tylko wizyta. Kosztują badania (mogą powiedzieć, że Twoje jest źle zrobione), na które wyślą czy fizykoterapia.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- Acid
- Zaprawiony W Bojach
Skra
byłem tam, kasy zostawiłem i nic. Nic mi ci goście nie pomogli nie myśl sobie ze to cudotworcy. Moje zdanie jest takie, jesli rozpieprzyłes sobie kolano w drobny mak to idź (to sa goscie od takich powaznych urazów a twój to moze etylko okostna) jeśli to uraz innego rodzaju to daj se na luz i idDź do zwykłego lekarza ortopedy a tak na marginesie mój ortopeda na głowe bije tego specjaliste ścińskiego ze sławetnej skry.

Greg
- marcinb21
- Rozgrzewający Się
wiecie coś może o dr Serafin-Krół 25 lipca ide do niej na usg łydek . podobno jest jedna z najlepszych w diagnozie na podstawie usg. mam nadzieje ze sie wszystko wyjaśni co mi jest. jak macie jakies opinie o niej to piszcie;)
bolące łydki