bol palca u nogi

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
ewrakej
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

witam
wiem ze brzmi dosc smiesznie ale zastanawia mnie bardzo bol srodkowego palca u nogi po dluzszym wybieganiu, tak po ok 45-50min zaczynam czuc cos jakby zdretwienie, ktore znika w kilka minut po zakonczeniu treningu. buty mam niby dobrane do pronacji i plaskiej stopy, czuje sie w nich super wygodnie, ale zastanawiam sie czy przypadkiem fakt, ze mam akurat na tej nodze wystajaca kostke nie powoduje powyzszego. czy ktos moze ma podobny problem? czy moze to skarpety??? (uzywam sportowych ale zwyklych)
pozdrawiam :hejhej:
ewrakej.run the wall.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Która kostka jest większa.?
U palca czy kostka w stawie skokowym.? Jeśli ta druga to nie ma raczej nic wspólnego. Jeśli bolącego palca to taka anatomiczna uroda (nikt nie jest taki jak rysunki w atlasie anatomicznym)

Skarpetki?
Zmień na inne to sprawdzisz.
Buty?
Wątpię. Chyba, że jakaś felerna para. Wkładka?

Najprawdopodobniej, jakiś mikrouraz, być może z tych Twoich wypraw, się odezwał.
Może jakieś przeciążenie, długotrwała praca stopy, może jakieś zeskoczenie na palce, może coś innego spowodowało w tym miejscu jakiś uraz, który odzywa się przy intensywniejszym wysiłku.

Smaruj maśtygą, schładzaj lodem powinno przejść.

Ps. U mnie takie rzeczy odzywają się po bezruchu, w trakcie powrotu do normalnego funkcjonowania.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
ODPOWIEDZ