Ruch jest nieodłącznym elementem życia człowieka. Zdawałoby się, że im go więcej, tym lepiej. Niestety nadruchomość może być zarówno błogosławieństwem, jak i przekleństwem. Chociaż niektórzy mogą podziwiać zdolność do niesamowicie elastycznego ruchu, to innych może prowadzić do poważnych kontuzji i przewlekłego bólu.
https://bieganie.pl/zdrowie/hipermobiln ... tycznosci/
Hipermobilność u biegaczy. Wyzwania i korzyści wynikające z elastyczności
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 10-15km chodu/dzien
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Bardzo dobry artykuł.
Z doswiadczenia i rozwiązań ktore działają na hipermobilnosc stawu skokowego szczegolnie punkt 3 jest istotny.
Dobór obuwia, wkladek, chodaków/klapek po domu - nalezy byc konsekwentnym u utrzymywaniu stawu skokowego w pozycji neutralnej podczas stania, chodzenia i biegania.
Z doswiadczenia i rozwiązań ktore działają na hipermobilnosc stawu skokowego szczegolnie punkt 3 jest istotny.
Dobór obuwia, wkladek, chodaków/klapek po domu - nalezy byc konsekwentnym u utrzymywaniu stawu skokowego w pozycji neutralnej podczas stania, chodzenia i biegania.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Jak to zrobisz w jakimkolwiek bucie z oferty swojego sklepu, skoro wszystkie mają "obcasy"?OnTheRunShoesSF pisze: ↑09 wrz 2023, 08:04 nalezy byc konsekwentnym u utrzymywaniu stawu skokowego w pozycji neutralnej podczas stania, chodzenia i biegania.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 10-15km chodu/dzien
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zapraszam to zaprezentujemy.