Witam,
Mam problem z butami, new balance 1080 fresh foam 2018
Buty kupiłem w sklepie stacjonarnym jacekbiega po wykonaniu badań, jakie buty pasują do typu mojej stopy.
Problem polega na tym, że po bieganiu robią mi się otarcia i pryszcze po wewnętrznej stronie stóp.
Czym to może być spowodowane? Zły dobór butów?
Zaznaczę, że buty kupiłem kilka lat temu i ten problem sukcesywnie się powiększał..
Jak sobie z nim poradzić?
Dzieki za pomoc i pozdrawiam
Obcierające buty
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Możesz kombinować z innymi wkładkami. Choć z tego co pamiętam, to NB miało wkładki raczej z tych lepszych, wtedy gdy jeszcze je kupowałem.
Dużo lepszy sposób: kup sobie inne buty. Przy zakupie nie kieruj się "badaniami", które zostały wymyślone przez speców od marketingu a nie przez lekarzy. A nawet gdyby były przez lekarzy, to i tak 99,9999999% sprzedawców po 2 godzinnym przeszkoleniu z obsługi klienta nie ma żadnych kompetencji do oceny, czy- i jakiej korekcji wymaga "badana" osoba. Kup sobie po prostu normalne buty, ze średniej grubości amortyzacją, które będą wygodne i przystępne cenowo. Dodatkowa korzyść będzie taka, że będziesz w nich wyglądał jak biegacz a nie jak celebrytka w wysokich koturnach
Dużo lepszy sposób: kup sobie inne buty. Przy zakupie nie kieruj się "badaniami", które zostały wymyślone przez speców od marketingu a nie przez lekarzy. A nawet gdyby były przez lekarzy, to i tak 99,9999999% sprzedawców po 2 godzinnym przeszkoleniu z obsługi klienta nie ma żadnych kompetencji do oceny, czy- i jakiej korekcji wymaga "badana" osoba. Kup sobie po prostu normalne buty, ze średniej grubości amortyzacją, które będą wygodne i przystępne cenowo. Dodatkowa korzyść będzie taka, że będziesz w nich wyglądał jak biegacz a nie jak celebrytka w wysokich koturnach