Do jakiego lekarza się udać?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
lukasz213
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, jakieś 2-3 lata temu podczas biegania zaczął boleć mnie brzuch, nie jest to kolka, czasem pojawia się po 20 minutach, czasami po dwóch. Jest na tyle silny, że nie da się dalej biec. Czasem łapał mnie podczas szybszego marszu, skakania na skakance, ale np. na rowerze nieważne jakim tempem, nie występuje. Teraz chciałbym wrócić i pobiegać więcej, ale nawet dziś spróbowałem i po pół kilometra na bieżni zacząłem czuć brzuch. Nie oczekuję od razu rozwiązania problemu, a raczej podpowiedzi, do jakiego lekarza się z tym udać. Internisty? Sportowego? (Kiedyś miałem robione USG i ponoć nic tam nie było :smutek: )
New Balance but biegowy
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem co Ci doradzić, ale podobno naczelny portalu jest po medycynie tak więc pisz bezpośrednio do niego,…
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Raczej do kilku specjalistów będziesz się kierował. Nie miałem z takim czymś doświadczenia, ale pewnie na początek chirurg ogólny i endokrynolog. Pierwszy żeby wykluczyć jakąś przepuklinę.
Ortopeda? - nie wiem.
Neurolog? - być może.
Dobrze jeśli któryś z nich będzie prowadził tę sprawę i zbierał opinie pozostałych, zalecał badania.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Przepukliny jakiejś nie masz?
The faster you are, the slower life goes by.
ODPOWIEDZ