Śmierć biegacza na mecie półmaratonu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:47
- Życiówka w maratonie: - - -
Piszę dla początkujących, raczej słabego zdrowia i głównie starszych wiekiem jak ja, po uważaniu. Bieganie to nie tylko zdrowie.
Śmierć biegacza
"mężczyzna upadł 50 metrów przed metą, już kończył bieg" ...
"zmarły zawodnik miał 49 lat, Startował w różnych imprezach"
"Do Półmaratonu Radomskiego Czerwca zgłosiło się w tym roku około ośmiuset biegaczek i biegaczy. Jak opowiadała nam jedna z uczestniczek biegu na 21 kilometrów, wielu uczestników nie radziło sobie z warunkami pogodowymi i schodziło z trasy."
Śmierć biegacza
"mężczyzna upadł 50 metrów przed metą, już kończył bieg" ...
"zmarły zawodnik miał 49 lat, Startował w różnych imprezach"
"Do Półmaratonu Radomskiego Czerwca zgłosiło się w tym roku około ośmiuset biegaczek i biegaczy. Jak opowiadała nam jedna z uczestniczek biegu na 21 kilometrów, wielu uczestników nie radziło sobie z warunkami pogodowymi i schodziło z trasy."
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Nie znam odpowiednich statystyk i nie jestem pewien, czy takowe w ogóle istnieją. Dam jednak głowę, że odsetek zgonów z powodu ataku serca wśród nie biegających, a wręcz siedzących, czy leżących w domu w łóżku jest i tak wyższy niż pośród osób aktualnie biegnących
Nie dajmy się zwariować!
Nie dajmy się zwariować!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
A ja marze o takiej śmierci... no może nie dzisiaj, ale tak za 31 lat.50latek pisze:Piszę dla początkujących, raczej słabego zdrowia i głównie starszych wiekiem jak ja, po uważaniu. Bieganie to nie tylko zdrowie.
No i w ostatnich 3 latach pochowałem 3 znajomych w tym wieku (i młodszych) , którzy nie biegali.
- ragozd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:57
- Życiówka w maratonie: 2:45:28
- Kontakt:
A gdyby nie biegał i umarł już 5 lat temu? Też na zawał, przy wchodzeniu po schodach?50latek pisze:Piszę dla początkujących, raczej słabego zdrowia i głównie starszych wiekiem jak ja, po uważaniu. Bieganie to nie tylko zdrowie.
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Właśnie! Kolega biegacz też miał atak serca. Szczuplina, zdrowo się odżywia i bum Po stentach rozmawia z lekarzem i pyta jak to możliwe przy jego trybie życia?! Na to lekarz, że gdyby nie bieganie to miałby ten zawal 5 lat wcześniej.ragozd pisze: A gdyby nie biegał i umarł już 5 lat temu? Też na zawał, przy wchodzeniu po schodach?
Geny panie, biologii pan nie oszukasz
- marek301
- Zaprawiony W Bojach
Takie hasła są popularne u niedouczonych "idiotów".JFP pisze:...Geny panie, biologii pan nie oszukasz ...
Jest zupełnie odwrotnie! Najlepszy przykład to szczepionka "mRNA".
Jest to o tyle trafiony przykład, że ten eksperyment usiłuje się "testować",
na całej populacji gatunku ssaka, jakim jest Homo sapiens!
Warto wspomnieć o następnym przykładzie,
masz pan $ 100 000 "na waciki", to sklonuj sobie psa dla fanu!
BTW
Chce podkreślić, że nie mam na myśli kolegi JFP!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Staram się z całej siły, ale nie widzę żadnego związku szczepionki przeciwko Covid 19, a udowodnioną genetyczną skłonnością do np. raka prostaty. Mógłbyś nas oświecić? Dziękimarek301 pisze:Takie hasła są popularne u niedouczonych "idiotów".JFP pisze:...Geny panie, biologii pan nie oszukasz ...
Jest zupełnie odwrotnie! Najlepszy przykład to szczepionka "mRNA"...
-
- Zaprawiony W Bojach
mRNA to materiał genetyczny a skłonność też jest, jak zauważyłeś, genetyczna.JFP pisze:Staram się z całej siły, ale nie widzę żadnego związku szczepionki przeciwko Covid 19, a udowodnioną genetyczną skłonnością do np. raka prostaty. Mógłbyś nas oświecić? Dziękimarek301 pisze:Jest zupełnie odwrotnie! Najlepszy przykład to szczepionka "mRNA"...
Obydwie rzeczy mają wspólny przymiotnik "genetyczny". Jak ktoś ma zbyt prosty umysł, to jest to dla niego wystarczający związek żeby o nim niepytanym mówić czy pisać
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie uważasz, ze powinien go chronić za pomocą hełmu z foli aluminiowej? Bo będzie jeszcze gorzej?Kangoor5 pisze:Jak ktoś ma zbyt prosty umysł,
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:50:00
- Życiówka w maratonie: 04:22:00
W pełni się zgadzam, szczepionki to wspaniały wynalazek i wszyscy powinniśmy się zaszczepić przeciw covid.marek301 pisze:Takie hasła są popularne u niedouczonych "idiotów".JFP pisze:...Geny panie, biologii pan nie oszukasz ...
Jest zupełnie odwrotnie! Najlepszy przykład to szczepionka "mRNA".
Jest to o tyle trafiony przykład, że ten eksperyment usiłuje się "testować",
na całej populacji gatunku ssaka, jakim jest Homo sapiens!
Warto wspomnieć o następnym przykładzie,
masz pan $ 100 000 "na waciki", to sklonuj sobie psa dla fanu!
BTW
Chce podkreślić, że nie mam na myśli kolegi JFP!
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja w ogóle nie marzę o śmierci, nieważne jakiej.Rolli pisze: A ja marze o takiej śmierci... no może nie dzisiaj, ale tak za 31 lat.
Za bardzo kocham życie. I jeszcze "jest tyle gór do zdobycia".
A z bieganiem i nie tylko to jest trochę jak z jazdą samochodem, zawsze lepiej dostosować prędkość do warunków panujących na drodze. I jak zaznaczyłem to wcześniej, to rady dla raczej początkujących i starszych biegaczy.
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak, najlepiej 4 razy po 2 razy itd.luzkan pisze: W pełni się zgadzam, szczepionki to wspaniały wynalazek i wszyscy powinniśmy się zaszczepić przeciw covid.
Tylko dlaczego akurat przeciw covid?
- pawo
- Wodzirej
Przestań bezmózgu zniechęcać ludzi do szczepień.50latek pisze: Tak, najlepiej 4 razy po 2 razy itd.
Tak jak już mówiłem, wciśnij na łeb tą czapeczkę sreberkową i zamilknij.
-
- Zaprawiony W Bojach
+1pawo pisze:Przestań bezmózgu zniechęcać ludzi do szczepień.50latek pisze: Tak, najlepiej 4 razy po 2 razy itd.
Tak jak już mówiłem, wciśnij na łeb tą czapeczkę sreberkową i zamilknij.