Odciski na paluchu
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej!
Po każdym bieganiu robią mi się dwa odciski - po jednym na każdym paluchu po zewnętrznej stronie. Na szczęście nie zdążą pęknąć, więc szybko nikną.
Zastanawiam się skąd to to się wzięło? Butów nie zmieniałam od pół roku, czy to może być np. problem ze skarpetkami?
Ma ktoś pomysł??
Po każdym bieganiu robią mi się dwa odciski - po jednym na każdym paluchu po zewnętrznej stronie. Na szczęście nie zdążą pęknąć, więc szybko nikną.
Zastanawiam się skąd to to się wzięło? Butów nie zmieniałam od pół roku, czy to może być np. problem ze skarpetkami?
Ma ktoś pomysł??
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
osobiście bym obstawiał złe skarpetki. Wszystko kwestia materiału z jakiego są wykonane. Dodatkowo stopa wewnątrz buta może mieć ruch i przy tych skarpetkach się "ślizga" w środku.
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
-
- Rozgrzewający Się
Nie miałem problemu z odciskami, ale moim głównym problemem były zrogowaciałe pięty, często podczas biegania sprawiało mi to ból i czułem dyskomfort. Dlatego zacząłem szukać kosmetyku, który sobie z tym poradzi. Teraz codziennie używam kremu zmiękczającego do pięt, dokładnie tego: https://www.manfoot.pl/pl/produkty/krem ... y-do-stop/. Stopy są dobrze nawilżone, wiec może tez powinieneś zacząć używać jakiś kosmetyków lub plastrów, które uchronią przed odciskami.