Enzymy sercowe....
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Biegam kilka lat ,ok 7. Nigdy nie miałem żadnych problemów z zdrowiem....ale opisując mój przypadek liczę na wasze zdanie,a może ktoś miał podobny przypadek...na początku sierpnia w ok 5 dni przebiegłem ok 80 km dość dużym tętnem bo ok 150-165 ( mój mąż to ok 188), następnie po dniu przerwy pobiegłem spokojniej ok 30 km ,po tym biegu poczułem lekki ucisk w klatce piersiowej,ale było ok. Następnego dnia już było gorzej,zgłosiłem się do szpitala...wyniki d-dimer 0,799, norma to 0,500 ; ck MB 37 ,norma to 25 troponina i 16, norma poniżej 19, wszystko podwyższone,EKG idealne,morfologia dobra,tylko wysokie enzymy sercowe.....L4 po tygodniu wszystkie wyniki jeszcze raz i wszystkie spadły do prawie minimum....po 2 tyg od zdarzenia ( niebiegalem) przebiegłem na terenie ok 120-135) w 5 dni ok 18 km i dziś badanie po 3 treningach ....wszystko podwyższone....a czuje się dobrze... żadnego dyskomfortu...tu moje pytanie...czy ktoś badał enzymy sercowe ,czy takie podwyższone wyniki to norma u biegaczy ,czy jednak coś jest z sercem?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zamykam temat ,sprawę,sam sobie z lekarzami wyjaśniłem tą sytuację.