Czarny paznokieć
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Po biegu w Tatrach 3.08 mam czarny paznokieć. Bólu nie czuje, nawet jak ściskam, od tego czasu przebiegłem 60 km po nizinach i ostatnio jeszcze raz 35 km w Tatrach. Paznokieć wygląda obecnie jak na zdjęciach. Jest jeszcze sens go przekłuwać?, czy ta krew już "zaschła"?.
Po biegu w Tatrach 3.08 mam czarny paznokieć. Bólu nie czuje, nawet jak ściskam, od tego czasu przebiegłem 60 km po nizinach i ostatnio jeszcze raz 35 km w Tatrach. Paznokieć wygląda obecnie jak na zdjęciach. Jest jeszcze sens go przekłuwać?, czy ta krew już "zaschła"?.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Zaprawiony W Bojach
Zaschła.
Jak już coś z nim robić, to usunąć całkowicie zamiast przekłuwać. Jeśli się da. Ale trzeba się wtedy przygotować, że to może być krwawa operacja i kilka dni lepiej potem nie biegać.
Nie namawiam do tego, tylko piszę jak sam to robię.
Jak już coś z nim robić, to usunąć całkowicie zamiast przekłuwać. Jeśli się da. Ale trzeba się wtedy przygotować, że to może być krwawa operacja i kilka dni lepiej potem nie biegać.
Nie namawiam do tego, tylko piszę jak sam to robię.
-
- Rozgrzewający Się
Usunąć cały paznokieć?, a jak to tak zostawię bo powinien wyrosnąć nowy prawda?, a strup będzie się przesuwał ku górze?.
-
- Rozgrzewający Się
Weź to zostaw w spokoju a na pewno nic nie usuwaj miałem nie raz takie przygody gdy się czymś uderzyłem lub mi coś spadło na palec i to zejdzie Ci samo wraz z obcinaniem paznokcia
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:37
Ja miałem takie oba paznokcie po grze w piłkę. Po jakimś czasie byłem u chirurga, który usunął jeden paznokieć. Jednak ta wizyta nie była konieczna, bo to samo mógłbym zrobić w domu. Pod spodem było już widać jak rośnie nowy paznokieć. Kilka tygodni później sam sobie "zdjąłem" drugiego paznokcia. Tak więc najlepiej na razie nic nie ruszać .
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
10km: 37:37
HM: 01:28:40
-
- Rozgrzewający Się
Ok dzięki wszystkim!, buty już zmieniłem na 0,5 rozmiaru większe, to mi nie przeszkadza, jak zejdzie samo to ok.