Przedtreningowy zastrzyk energii.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 34:40
- Życiówka w maratonie: brak
Stosujecie jakieś preparaty, suplementy, napoje, wywary pobudzające przed treningiem, gdy czujecie że brak wam sił po ciężkim dniu w pracy czy intensywnym treningu dzień wcześniej? PS Nie cierpię kawy, więc ten rodzaj używki pobudzającej odpada.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Po Jablczanie cytruliny fajnie sie biega, a dla lepszej regeneracji to mozna wziac po treningu
Wysłane z mojego DUK-L09 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Cukry proste. Zjedz dwie łychy dżemu popij wodą i na trening.
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Popij kawa! Jeszcze lepiej.Siedlak1975 pisze:Cukry proste. Zjedz dwie łychy dżemu popij wodą i na trening.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
5 minut przed treningiem sraka pewnaRolli pisze:Popij kawa! Jeszcze lepiej.Siedlak1975 pisze:Cukry proste. Zjedz dwie łychy dżemu popij wodą i na trening.
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- Leon_w
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42:36
Ale podczas pędu na kibel jakie tempo zrobi. Czyli pomysł dobry.
Mój blog treningowy
Komentarze do bloga
5 km. - 20:27(23-06-2019)
10 km. - 42:36 (3-08-2019)
półmaraton - 1:43:04 (13-10-10219)
Komentarze do bloga
5 km. - 20:27(23-06-2019)
10 km. - 42:36 (3-08-2019)
półmaraton - 1:43:04 (13-10-10219)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50,05
Lepiej 5 min po rozpoczęciuSiedlak1975 pisze:5 minut przed treningiem sraka pewnaRolli pisze:Popij kawa! Jeszcze lepiej.Siedlak1975 pisze:Cukry proste. Zjedz dwie łychy dżemu popij wodą i na trening.
-
- Zaprawiony W Bojach
Spróbuj DMHA badz AMP citrate + agmatyna + tauryna. Ale nie stosuj tego na każdym możliwym treningu.ekstra_intro pisze:Stosujecie jakieś preparaty, suplementy, napoje, wywary pobudzające przed treningiem, gdy czujecie że brak wam sił po ciężkim dniu w pracy czy intensywnym treningu dzień wcześniej? PS Nie cierpię kawy, więc ten rodzaj używki pobudzającej odpada.
Ew 300mg kofeiny, zalezy jak mocno masz zaniedbane receptory nerwowe.
Badz będziesz musiał je wyczyścić.
Kawa ma malutko kofeiny.
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
a podczas zawodów np ??
ogólnie kofeina dziwnie na mnie działa ;/ biorę sobie np. 200 mg shota i jedyne co to mam nerwa i niepokój ... a żeby mnie to jakoś fizycznie pobudzało to średnio ;/
ogólnie kofeina dziwnie na mnie działa ;/ biorę sobie np. 200 mg shota i jedyne co to mam nerwa i niepokój ... a żeby mnie to jakoś fizycznie pobudzało to średnio ;/
Biegasz czy trenujesz ????
-
- Zaprawiony W Bojach
Musisz wyostrzyc wrażliwość swoich receptorow np poprzez takie preparaty:Pyth0n pisze:a podczas zawodów np ??
Adrenal reset od CTD, adrenal optimizer od Jarrow, andrenal energy formula od life extension, ashwagandha 5-7%. Withanolidow.
No i odstawić jakiekolwiek stymulanty.
A zamiast stymulantow (plus to co wyzej wymieniłem) mozesz brac rhodiole rose'a 5% salidrosides i 4% tyrosol (i nie patrz na rosavins) + żeń-szeń koreański badz syberyjski aby miec energie do zycia.
I dorzucić należałoby NALT (N-acetyl L-tyrosine), ze wzgledu na uzupełnienie noradrenaliny i dopaminy, bo pewnie są wyczerpane powyrzucane z neuronów poprzez trening + branie stymulantow np kawa. LECZ MOZESZ wykonac badanie na neuromediatory jak serotonina, dopamina czy noradrenalina.
Agmatyne tez trzeba by bylo dorzucić, a to ze wzgledu na osłabienie NMDA co wzrosnie ilosc neuroprzekaźników jak dopamina czy noradrenalina, przez co czujemy sie lepiej. Nadmierna pobudliwosc receptorow NMDA skutkuje spadkiem koncentracji monoamin (noradrenalina i dopamina). I jest lipa.
I dorzucić trzeba hupercyna A.
A zeby bylo jeszcze lepiej, to mozna dac urydyne a do urydyny albo CDP-choline badz alpha GPC (zrodlo choliny) oraz DHA.
No i pozostała tauryna zwiększającą wrażliwość na katecholaminy. No coz. Duzo pieniędzy pojdzie.
I badania hormonów płciowych i nadnerczy zrob.
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
a mógłbym mieć jeszcze prośbę o mniej więcej rozpisanie w jakich ilościach to wszystko brać ??
Jeżeli chodzi o stymulanty to np. kawy nie piję ;/
ale czasami przed zawodami łykam kofeinę albo podczas treningu jakiegoś shota
Jeżeli chodzi o stymulanty to np. kawy nie piję ;/
ale czasami przed zawodami łykam kofeinę albo podczas treningu jakiegoś shota
Biegasz czy trenujesz ????
- Poranny Biegacz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:41
- Życiówka w maratonie: 2:37:41
- Kontakt:
Lista ww specyfików jest przerażająca, poziom obeznania w nich - również.
Ja poleciłbym jednak rozsądne odżywianie, nieprzetworzone produkty, dużo dobrej jakości tłuszczu, białka, mniej węgli. Różnorodnie. No i dużo wody:)
Ja nie pobudzam się przed treningiem niczym (4-5 rano)
Kiedyś przeczytałem w książce o karate, że przed zawodami (na których trudno o jedzenie, a ważna jest ciągła gotowość) gość zjadał nieco rozpuszczonych w posłodzonej ciepłej wodzie żywych drożdży.
Wypróbowałem na sobie i faktycznie (wystarczy ćwierć porcji, ew połowa) pobudzenie było odczuwalne nawet już po długich treningach, a w ich trakcie miałem więcej ochoty dowalenie do pieca.
Polecam wypróbować, ale nie stosować trwale. To ma być trik na zawody, a nie podstawa treningu.
Ja poleciłbym jednak rozsądne odżywianie, nieprzetworzone produkty, dużo dobrej jakości tłuszczu, białka, mniej węgli. Różnorodnie. No i dużo wody:)
Ja nie pobudzam się przed treningiem niczym (4-5 rano)
Kiedyś przeczytałem w książce o karate, że przed zawodami (na których trudno o jedzenie, a ważna jest ciągła gotowość) gość zjadał nieco rozpuszczonych w posłodzonej ciepłej wodzie żywych drożdży.
Wypróbowałem na sobie i faktycznie (wystarczy ćwierć porcji, ew połowa) pobudzenie było odczuwalne nawet już po długich treningach, a w ich trakcie miałem więcej ochoty dowalenie do pieca.
Polecam wypróbować, ale nie stosować trwale. To ma być trik na zawody, a nie podstawa treningu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Yahoo pisze:Musisz wyostrzyc wrażliwość swoich receptorow np poprzez takie preparaty:Pyth0n pisze:a podczas zawodów np ??
Adrenal reset od CTD, adrenal optimizer od Jarrow, andrenal energy formula od life extension, ashwagandha 5-7%. Withanolidow.
No i odstawić jakiekolwiek stymulanty.
A zamiast stymulantow (plus to co wyzej wymieniłem) mozesz brac rhodiole rose'a 5% salidrosides i 4% tyrosol (i nie patrz na rosavins) + żeń-szeń koreański badz syberyjski aby miec energie do zycia.
I dorzucić należałoby NALT (N-acetyl L-tyrosine), ze wzgledu na uzupełnienie noradrenaliny i dopaminy, bo pewnie są wyczerpane powyrzucane z neuronów poprzez trening + branie stymulantow np kawa. LECZ MOZESZ wykonac badanie na neuromediatory jak serotonina, dopamina czy noradrenalina.
Agmatyne tez trzeba by bylo dorzucić, a to ze wzgledu na osłabienie NMDA co wzrosnie ilosc neuroprzekaźników jak dopamina czy noradrenalina, przez co czujemy sie lepiej. Nadmierna pobudliwosc receptorow NMDA skutkuje spadkiem koncentracji monoamin (noradrenalina i dopamina). I jest lipa.
I dorzucić trzeba hupercyna A.
A zeby bylo jeszcze lepiej, to mozna dac urydyne a do urydyny albo CDP-choline badz alpha GPC (zrodlo choliny) oraz DHA.
No i pozostała tauryna zwiększającą wrażliwość na katecholaminy. No coz. Duzo pieniędzy pojdzie.
I badania hormonów płciowych i nadnerczy zrob.
To bułki z masłem i serem sie już nie je?