Kontuzja

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
NowaBiegaczka1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć. Jeżeli powinnam swój post umieścić w innym miejscu to z góry przepraszam :)
Sprawa wygląda tak. Zaczęłam ostatnio biegać. Po przedostatnim biegu (prawie 6 km) zaczęła boleć mnie noga nad kostką, po wewnętrznej stronie. Ból był głównie rano, kiedy rozchodzilam się już trochę to bolało mniej. Noga spuchnieta nie była.
Po kilku dniach prawie przestało boleć, więc znów poszłam w piątek pobiegać. Okazało się, że był to zły pomysł :) W sobotę, znów szczególnie rano, ciężko było mi stanąć na nodze, bolało mniej jak stawiałam najpierw zewnętrzną stronę stopy. W ciągu dnia ból prawie ustał. Noga była w kostce lekko opuchnieta. Od sobotniego popołudnia do dziś rano smarowalam nogę żelem przeciwzapalnym i chodzącym oraz trzymałam w bandażu elastycznym.
Rano było na tyle dobrze, że wybrałam się do pracy bez bandaża. Efekt jest taki, że kostka jest spuchnieta, głównie od zewnętrznej strony, a od wewnętrznej trochę boli... Ale chodzić normalnie mogę.
Przeswietlenie mam niestety dopiero w czwartek :( czy na podstawie mojego opisu może ktoś z Was powiedzieć co ewentualnie mogło mi się stać? I co ja do czwartku mam z tą nogą zrobić?
Z góry dziękuję :)
PKO
Awatar użytkownika
synergia_mj
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witaj!

Do czasu wykonania zdjęcia oszczędzaj nogę- żadnego biegania.
Jeśli utrzymuje się obrzęk,okładaj stopę zimnymi okładami. W miarę możliwości trzymaj stopę powyżej biodra.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ