Achilles
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam , mam taki problem , kilka miesięcy temu zaprzestałem jakiejkolwiek aktywnosci z powodu kontuzji miednicy , ale już od 2-3 miesiacy wczesniej pobolewał mnie troszkę achilles przy delikatnym sciskaniu palcami... nie ćwiczę już ok 3-4 miesięcy a on nadal tak samo boli , może troszkę mniej ale myślalem ze po takim czasie przestanie na dobre a tu dalej pobolewa przy ucisku palcami.... dlaczego sie nie regeneruje , jesty szansa że przestanie boleć ? pzdr
- synergia_mj
- Stary Wyga
Witaj!
Jeśli ból pojawia się przy zginaniu palców, to najwyraźniej problem leży w zginaczy długi palców stopy a nie Achillesie.
Wykonaj usg,z jakiegos powodu go przeciążyłeś
Jeśli ból pojawia się przy zginaniu palców, to najwyraźniej problem leży w zginaczy długi palców stopy a nie Achillesie.
Wykonaj usg,z jakiegos powodu go przeciążyłeś
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40 min
Na Achillesa trzeba uważać bo jest bardzo zdradliwy. Ból który odczuwa się w dole łydki przechodzi po kilku minutach biegania i daje złudzenie, że problem sam się "rozbiega". Nic bardziej mylnego! Później ból znów wraca, a jak nie zadziałamy w porę, to skończy się zabiegiem.
Dlatego przy Achillesie lepiej iść do dobrego fizjo.
Dlatego przy Achillesie lepiej iść do dobrego fizjo.
-
- Rozgrzewający Się
synergia_mj nie boli mnie przy zginaniu palców , w czasie chodzenia i biegania tez nie , ale odczuwam napięcie łydki i jak ja mocniej docisnę palcami to czuje że boli w łydce... i tak samo ból lekki 2 cm nad piętą ... tak samo boli gdy biegalem pare miesiecy temu i nic lepiej... a przecież nic nie robie , jedynie czasami pływam ....Małgośka789 masz rację , a moze jakas fala uderzeniowa by pomogła... może to zrosty...
-
- Zaprawiony W Bojach
ta cała synergia to jedynie zwykłe reklamowe posty. Więc nie podniecajcie się. Mam korespondencję gdzie mi niby chcieli pomóc po miesiącu. Kolejna odpowiedź też po miesiącu. Ale wszystkie bzdurne. Typu. Masz rtg? za miesiąc. Miałeś usg? Za miesiąc byłeś u fizjo?
Nieźle musi być opłacany właściciel za takiego knota "pomocowego"... Komu ten user pomógł i jak?