Ból w okolicach kolana
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Otóż od ponad tygodnia( zeszły poniedziałek) dokucza mi ból kolana. Już wyjaśniam jak do niego doszło. Biegam we wszelkiego rodzaju biegach, które są w okolicy mojego miejsca zamieszkania. Tydzień temu w poniedziałek podczas gry w piłkę nożną, koledzy dla "zabawy" przewrócili mnie i jeden złapał mnie w okolicach piszczela. (Spadlem normalnie na rece). Wstałem i zaczęło mnie troszkę boleć. We wtorek jeszcze troszkę pobolewało, ale postanowiłem że odpocznę do weekendu i spróbowałem się przebiec w sobotę. Po dystansie 50m kolano ( dokładnie to troszke nad kolanem po lewej stronie znowu zaczęło mnie boleć.). Tak samo podczas kierowania samochodem, gdy lewa używamy do sprzęgła to pozycji siedzącej w aucie, również lekko mnie boli. Ale np. klęczac juz mnie nic nie boli. Chcialem tez przeniesc ciezar ciala na lewa nogę, gdy prawa mialem w powietrzu i przy zginaniu pod sam konirc mnie boli. Więc podsumowując, gdy nie przebiegne się/nie zrobię czegoś co wymaga sily nóg to noga mnie nie boli, ale tylko gdy przebiegne się, podniose coś ciężkiego to boli mnie tak jakby kość/ nwm co to jest po lewej stronie lewej nogi, bo to o nią chodzi. Zauważyłem tez, ze w porównaniu z prawym kolanem, to to miejsce na lewym kolanie ma takiego małego guza. Co mi moze dolegac? Wybrać się do lekarza, czy powinno samo przejść tylko wstrzymać sie ze sportem? Przy chodzeniu nic nie odczuwam.