Ból biodra.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Keniol566
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44,20
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Czy poradzicie coś na temat bólu w okolicach pośladka, pachwiny, biodra oraz zewnętrznej części kolana. Czuję np. w pośladku taki nerw, żyłkę który po uciskaniu powoduje ból. Przebiega on potem przez udo. Przed kontuzją bolała mnie wewnętrzna część kolana.
PKO
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najlepiej to Ci poradzi fizjoterapeuta jak Cię obejrzy. Miałem objawy z grubsza podobne i było to przeciążenie mięśnia pośladkowego (wielkiego), który na skutek tegoż przeciążenia się zdezaktywował, a jego rolę przejęły inne mięśnie aparatu ruchu. Przywrócenie równowagi zajęło mi kilka miesięcy, spędzonych głównie na ćwiczeniach na stabilizację ze szczególnym uwzględnieniem ćwiczeń aktywizujących właśnie pośladek.
Keniol566
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44,20

Nieprzeczytany post

Mnie boli to około 2,5 miesiąca, na początku było nie do wytrzymania, potem ból był zwykle przy bieganiu, więc nie biegałem. Teraz robię już jakiś czas ćwiczenia na kolano biegacza, ale nie wiem czy to do końca to. Bólu przy bieganiu już praktycznie nie ma, lecz pojawia się przy rozciąganiu i rotacji. Może polecisz jakieś ćwiczenia?
chmiel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49 min

Nieprzeczytany post

Idź do fizjoterapeuty, niech Cię całego obejrzy. Kolano biegacza może być tylko konsekwencją innej kontuzji a nie przyczyną problemów. Jak widać sypie się wszystko tak więc problem zaczyna się robić globalny. To nie jest zwykłe "palenie piszczela". Boli Cię biodro, kolano po obu stronach, pachwina. Za dużo tego moim zdaniem żeby sobie samemu przy pomocy internetu pomóc. Fizjo oceni gdzie są przykurcze i osłabienia i dobierze Ci ćwiczenia.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

chmiel ma rację. Twoja kontuzja może mimo podobnych objawów być zupełnie inna od mojej. Mnie pomógł fizjo.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ