Ból palców stopy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
marcin9709
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Od miesiąca w ciągu kilku treningów po 2 kilometrze zaczynały poleć mnie palce u jednej nogi. Ból ustępował po jakimś kilometrze. Po wczorajszym biegu 11 km czuję ból palców przy zginaniu. Jak myślicie, czym to może być spowodowane?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
PKO
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Bieganiem.
A tak poza tym, to mogą być modzele. Tylko fotkę zrobiłeś fatalną. Chyba specjalnie? :spoczko:
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Nie jestem do końca pewien, czy dobrze rozumiem o co ci chodzi. Piszesz o bólu palców, ale na poglądowym obrazku zaznaczasz obszar pod palcami.

Być może masz nierozciągniętą stopę. Następnym etapem może być rozcięgno lub Achilles.

Powięź stopy możesz rozluźnić masując cierpliwie piłeczką do golfa lub twardą gumową piłką do lacrosse.

Spróbuj rozgrzać stopę przed treningiem (popracuj kilka minut palcami stóp). Być może to już rozwiąże problem bolesności na początku treningu.

Jeśli chcesz o tym poczytać to zachęcam do lektury Starreta. Spodziewam się, że coś ciekawego można znaleźć w książce Blagrove'a (wydanie angielskojęzyczne), ale niestety nie miałem okazji jej przejrzeć, a jest trochę za droga żebym kupował "w ciemno".
marcin9709
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:37

Nieprzeczytany post

bosak pisze:Bieganiem.
A tak poza tym, to mogą być modzele. Tylko fotkę zrobiłeś fatalną. Chyba specjalnie? :spoczko:
Widzę, że dokładnie nie przeczytałeś pierwszego postu. Napisałem, że zdjęcie z neta...
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A ty widzę jesteś nie kumaty... Przeczytałem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ