Szanowni forumowicze,
biegam od sierpnia zeszłego roku. Po około dwóch tygodniach od zaczęcia przygody z bieganiem zaczęły boleć mnie nogi, mniej więcej na wysokości połowy piszczela, tylko że po wewnętrznej stronie (raczej nie jest to ból kości). Byłam u ortopedy, na RTG nic nie wyszło, lekarz nie wiedział co mi dolega. Kazał zrobić przerwę. Dwutygodniowy odpoczynek nic nie dał. Od końca stycznia do końca marca również miałam przerwę w treningach. Biegam od ponad tygodnia, i zaczęłam delikatnie od 3, 4, 5 km żeby od razu się nie przeciążać. Niestety po dzisiejszym treningu nogi się odezwały :/ Dodam, że mam nowe buty, po każdym biegu się rozciągam, nie mam nadwagi i ogólnie wydawałoby się ze wszystko jest w porządku. Ból serio zniechęca a jak się rozkręci to ciężko wejść po schodach czy wskoczyć na coś, zrobić przysiad.. Nie pomagają maści typu traumon, mobilat. Czy miał ktoś z Was podobny problem, wie ktoś co mi może być i jak się tego pozbyć? Serdecznie dziękuję za każdą pomoc.
Ból w okolicy piszczela
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wielu to miało.
Nie marnuj pieniędzy na maści ani na żadne inne farmaceutyki. Przyczyn może być wiele. Zamiast szukać po omacku na forum, nie wiadomo jak długo i czy skutecznie, udaj się do dobrego fizjoterapeuty który Cię zbada i zaleci najskuteczniejszą terapię.
Powodzenia
Nie marnuj pieniędzy na maści ani na żadne inne farmaceutyki. Przyczyn może być wiele. Zamiast szukać po omacku na forum, nie wiadomo jak długo i czy skutecznie, udaj się do dobrego fizjoterapeuty który Cię zbada i zaleci najskuteczniejszą terapię.
Powodzenia
- qbol
- Dyskutant
Ja tak miałem na początku, gdy zacząłem biegać. Było tak jak piszesz, nie dało się wejść po schodach
Ból był taki, jakby ktoś mnie kijem zlał po wewnętrznej stronie łydek
U mnie pomogła przerwa 6 tygodni. Z perspektywy czasu myślę, że od początku przegrzałem z dystansami. Nowe buty też mogą być przyczyną bólu. Pamiętam, że jak zmieniłem buty, to ból się nasilił. W końcu jakoś to rozbiegałem, łydki się przyzwyczaiły. Powodzenia.