Kolebotanie - no właśnie to miałem na myśli. Krótsza/słabsza noga powoduje kolebotanie (to taka moja nazwa

) ciała.
Ewidentnie widać, że lecisz z nadmierną siłą na jedną nogę.
Co do ćwiczeń to nie zgodzę się na ćwiczenia typu przysiady. Reszta okej. Robiąc przysiady wzmocnisz równomiernie obie nogi. Czyli silna, będzie silniejsza w dalszym ciągu. Słabszą nogę zawsze wzmacnia się samodzielnie lub inaczej, mocniej. Do tego są potrzebne przyrządy na siłowni, albo coś podobnego. To dotyczy wszystkich dysproporcji! Słabszą nogę ćwiczy się mocniej niż silną. W końcu dążymy do wyrównania dysproporcji. Podobnie przy słabszym bicepsie, tricepsie itp. A przy przysiadach silniejsza noga będzie dominującą w ćwiczeniach, co niczego nie zmieni dla słabszej...
Przykład. Skaczesz na skakance jednonóż "chorą" nogą 50x, a zdrową 20x albo nawet 10 tylko dla statystyki.
Ale moim zdaniem nie masz dysproporcji w nogach a problem właśnie w "krótkości" jednej nogi. Może jakieś złe ustawienie ciała, a nie że krótkie kości.
Dysproporcje? Prosto to sprawdzić mierząc centymetrem obwody uda, łydki w tych samych miejscach i tych samych napięciach nóg. Noga słaba ma mniej mięśni w związku z tym obwody będą mniejsze. Ale nie kruszmy kopi o 1 cm...
A po trzecie. Żaden ortopeda nie nadaje się do oceny właściwej postawy ciała... Oni są od krojenia i robienia usg. Ja przynajmniej nie spotkałem się z ortopedą, który w jakikolwiek sposób diagnozowałby moją postawę ciała.
Sam powinieneś czuć, że coś nie tak z pionizacją ciała i nie potrzeba do tego lekarzy i wytartych butów... Oceń czy masz krótszą jedną nogę, czy dominującą? To proste. Rozumu tylko potrzeba.
Jako ciekawostkę dodam że Usain Bolt ma krótszą nogę o 1 cm (czytałem gdzieś że nawet o 1,5 cm) i na pewno nie biega w startówkach z wkładkami... Oczywiście bieg na 100m jest krótki i może można to olać, ale trenować trzeba w kilometrach żeby biegać na 100 m tak jak on

Więc jednak krótsze nogi nie są jakąś tragedią skoro zawodowcowi to nie przeszkadza. Ciekawe co by było jakby miał obie równe
Nawet tu o tym piszą
http://bieganie.pl/?cat=34&id=5640&show=1
Dodam
Bolt do tego ma haluksy! Widziałem gdzieś fotkę jego stóp... Tragedia. Chyb, że to jakiś pic był.