środkowy palec ... ale u nogi..

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
lewicowiec
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam biegnące towarzystwo.
Czy ktoś ma takie coś:
Zaczynam biec - czuję w środkowym palcu (akurat prawej nogi) jakby krew pod zwiększonym ciśnieniem naciskała na koniuszek tego palca, ale na razie jest to uczucie do przeżycia. Po ok 2 km ustaje. A następnie różnie, czasami wcześniej , czasami po 8-10 km stąpnięcie i uczucie igły w tym palcu - coś jakby prąd i bieganie się skończyło. Chociaż dzisiaj się uparłem i przebiegłem jeszcze 1 km na prawej krawędzi stopy (wiadomo co to za bieganie) i pod koniec o dziwo puściło. ale ja skończyłem trening.

Takie coś potrafi chwycić też w domu podczas normalnego chodzenia , szczególnie jeśli stąpam na bosaka.
Tylko nie mówcie o nerwiaku międzypalcowym , co?
PKO
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

To mogłoby być zaplanie rozciągna podeszwowego. Nietypowe. Rozcięgno idzie od pięty i rozdziela się na 5 wiązek prowadzących do kazdego z palców. Być moze z jakiegoś powodu bardziej obciążqasz ten palec. Nawet jeśli nie jest to konkretnie to, to masz sporą szansę,z ę jest to jakiś stan zapalny wtym rejonie.Zastosuj mrożenie (coldpack, czy masaż lodem) po kilka razy dziennie. Dorxzuc do tego doustne lekki przeciwzapalne, polecam opokan. To pomoże jeśli to jaiś stan zapalny. Jeśli nie jest to spat zapalny, to nie zaszkodzi.
Krzysiek
lewicowiec
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czuję że moje asicsy są za bardzo miękkie w przodzie bo wyczuwam przez nie kamienie (biegam po lesie). Czy ktoś stosował takie silikonowe cuda :

https://www.google.pl/search?q=wk%C5%82 ... 24&bih=630

Ewentualnie jakie buty w rozsądnej cenie mają dobrze amortyzowane śródstopie ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ