Bogil pisze:1.Napisz jak wygląda twoja dieta.
2.Możesz też zrobić podstawowe badania. Morfologie , Cholesterol całkowity, HDL, LDL, Trójglicerydy, TSH, Mocz, Glukoze i Insuline na czczo, Kortyzol na czczo.
3.Napisz jak się czujesz. Czy jest coś co kuleje? Sen, Siła, Libido, Nerwy, Trawienie, Wypróżnianie? CO kolwiek Cię martwi w twoim samopoczuciu, wyglądzie? Jakieś choroby z przeszłości?
Nie sądze żebyś gubił mięśnie więc to nic złego. Jeżeli tylko poziom cholesterolu jest na sensowym poziomie to nie ma się czym martwić.
Podejrzewam ze wystraczy trochę zmienić nawyki żywieniowe i nie ma co się bać.
Hej dziękuję za odzew.
1. Moja dieta nie jest jakaś specjalna. Jem wszystko generalnie. Ale kiedy wiem, że w najbliższym czasie będę więcej biegał to jem więcej węglowodanów. Nie robię jednak dokładnych pomiarów ile czego jem.
3. Czuję się dobrze. Nic mnie nie martwi.
Generalnie może to jest tak, że efekt rozpoczynających się treningów powoduje, że spada mi waga (powiedzmy nadmiar tłuszczu i właśnie woda...?). A ja ze strachu przed nadmierną utratą wagi przestaję biegać, bo przecież nie chce być patykiem
Prawdą jest też to, że trochę ćwiczę na siłowni. I boję się, że długie dystanse pozbawią mnie tkanki mięśniowej. Jestem laikiem więc może się mylę? I podkreślam... ani siłowni ani biegania nie traktuję mega poważnie. Po prostu lubię od czasu do czasu trenować w siłowni i biegać dłuższe dystanse. Dlatego pewnie też moja dieta nie jest jakaś specjalna.