Witam,
się wczoraj dziwnej kontuzji kolana nabawiłem, schodząc po schodach do kotłowni, poczułem poważne ukucie w prawym kolanie z lewej strony rzepki tak jakby trochę pod rzepką. Dzień wcześniej przebiegłem co prawda aby 5 km ale żadnego bólu nie odczuwałem. Myślałem, że mi przejdzie ale dziś robiąc przysiady dokładnie ten sam ból, przy schodzeniu po schodach i wsiadaniu do samochodu to samo. Normalnie nie mam pojęcia od czego to może być, ktoś ma jakieś pomysły na jakieś lekkie ćwiczenia inne niż przysiady, które mogły bi mi pomóc, bo nim ja trafię do lekarza to się zejdzie?
Pozdrawiam
Ból na lewo od rzepki w prawym kolanie przy przysiadach.
- mackris
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:04
- Życiówka w maratonie: 4:07:00
http://biegajznami.pl/wiadomo%C5%9Bci/z ... -dla-kolan
Nawet jak Ci już przeszło to ćwicz. Mnie nie boli i ćwiczę. Lepiej zapo-biegać niż nie-biegać
Nawet jak Ci już przeszło to ćwicz. Mnie nie boli i ćwiczę. Lepiej zapo-biegać niż nie-biegać

...Myślę, że dam radę przebiec ten wyścig, to tylko o 2 dni dłużej. 5 dni. Biegałem za owcami przez 3 dni... Cliff Young
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Podziękował za odpowiedź i propozycje ćwiczeń na pewno spróbuje. U mnie to chyba jakiś stan zapalny, robię sobie tydzień przerwy, bo w niedziele już po paru kilometrach jazdy na rowerze ból i to nie mały, gdzie normalnie przejeżdżam tak z 50 km w terenie.