Mały guzek

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
bacteria
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Piszę na forum dla biegaczy bo sam biegam i wydaje mi się, że problem pochodzi od tej właśnie czynnosci. Mianowicie zauważyłem wczoraj przy napinaniu mięśni podczas zwykłego chodu na lewej łydce pojawia mi się lekkie małe wybrzuszenie w postaci guzka. Podczas napinania robi się troszkę jaśniejsze. Jest miękkie w dotyku. Wydaje mi się, że to z przemęczenia po ostatnich treningach chodź mogę się mylić gdyż wcześniej się go nie dopatrzyłem. Chciałbym dowiedzieć się co to za ustrojstowo, co z tym zrobić i czy ktoś ma podobne problemy. Z góry dziękuje za pomoc. :)
PKO
mka5
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42

Nieprzeczytany post

Hmm USG jak problem?
Ja mam podobny guzek ale przy piszczelu i lekarz stwierdził, że jest to naczynie żylne. W moim przypadku wszystko ok. Pod prysznicem (gorąca woda przez parę min.) też się powiększa?
W stanie pełnego spoczynku też czujesz guzek?
bacteria
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W stanie spoczynku go nie czuje i nie widzę. Podczas chodu albo jak napinam mięśnie uwidacznia się jaśniejsze białe wybulenie średnicy max 1 cm w okolicy lewej strony lewego piszczela. Jest podskórne bo jak napnę mięśnie i ruszam skórą to wybulenie zostaje w jednym miejscu. Pod wpływem ciepłej wody nie próbowałem.
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tłuszczak?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ