Siema. Przygotowuję się pod egzaminy sprawnościowe. Biegam, ale pojawiły się drobne bóle piszczeli. Czuję, kiedy skacze na skakance na rozgrzewce, przy bieganiu, hmm..Nie zastanawiałem się nad tym, nie śledziłem tak tego, zawsze ignorowałem wszelkie bóle i może teraz też.
Wizytę u Ortopedy wykluczam. Po co mi kolejne nerwy i stres, że gość może mi powiedzieć "jesteś wykluczony". Dopier oc obyłem z biodrem i zalecił co zalecił, oszczedząć, nie forsować i nie biegać często, bo MOŻE coś tam będzie boleć i będą problemy (niby jakaś wada wrodozna, ale biodro mnie w ogóle nie boli i nie mam problemu, trenuję sport od 12 lat, mam 19). Biegałem bardzo dużo niesteyt po parkach (beton) i całe życie mi nic nie było. Teraz biegam w innym obuwiu, niby lepszym. Mam 2 pary butów do biegania: Kalenji i Lotto. Czy to wina obuwia? Biegałem w tym pierwszym ,teraz w tym drugim. // Dodam , że biegam teraz na tartanie na bieżni lekkoatletycznej//
Miałem też bóle kolan, które ustały przy pomocy fizjoterapeuty i przerzucenia się z parkowego betonu na tartan, ale ortopeda powiedział, że z kolanami jest wszystko ok, więc widzę tu winę albo techniki biegu, butów, czy coś takiego.
Sposoby na to? Na stronce nie działa link, do ćwiczeń na mięśnie łydki, bo podobno to pomaga. Muszę dobrze się przygotować pod 100 i 1000m , a boje się kontuzji.
Bóle Piszczeli
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tu jest najlepszy poradnik: http://bieganie.pl/?show=1&cat=25&id=939
Filmik nie chce się na "mobile" odpalać bo jest wrzucone na DailyMotion, to jeszcze była jakaś starsza technologia, ale na komputerze się pokaże.
Filmik nie chce się na "mobile" odpalać bo jest wrzucone na DailyMotion, to jeszcze była jakaś starsza technologia, ale na komputerze się pokaże.