Bardzo ważne pytanie !!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
damiano92
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam mam 172 cm wzrostu ważę 81 Kg, zaczynam biegać po ziemie, stosuje marszo-bieg 3do 1, biegam z pulsometrem by wiedzieć co się ze mną dzieje i jestem zszokowany bo po 3 minutach truchtu wolnego łapie tętno 170-180 gdy wchodze w marsz to w ciągu minuty spada do 145-150 czy to normalne? gdzieś ktoś mi mówił że nie powinienem takie pulsu łapać
PKO
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Zostaw puslometr w domu, bedziesz mial mniej klopotow. Moze kiedys sie przyda. Bardziej jest potrzebny zaawansowanym biegacza. Jako poczatkujacy nie masz szans na zajechanie sie w trupa, to wraz z wiekszym wytrenowaniem zaczynamy ignorowac sygnaly z organizmu. :hejhej:
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

damiano92 pisze:Witam mam 172 cm wzrostu ważę 81 Kg, zaczynam biegać po ziemie, stosuje marszo-bieg 3do 1, biegam z pulsometrem by wiedzieć co się ze mną dzieje i jestem zszokowany bo po 3 minutach truchtu wolnego łapie tętno 170-180 gdy wchodze w marsz to w ciągu minuty spada do 145-150 czy to normalne? gdzieś ktoś mi mówił że nie powinienem takie pulsu łapać
Słuchaj swojego organizmu u każdego tętno jest inne, u mnie osiągnięcie tętna 180 wymaga prawie nadludzkiego wysiłku :) a mam 23 lata.
Tu kolega ma racje pulsometr jest dla osób które już mają więcej doświadczenia w bieganiu, choć przyznam, że tętno wysokie, ale to kwestia wytrenowania im bardziej się "obiegasz" tym niższe będziesz miał tętno przy danej prędkości.
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Awatar użytkownika
fitnonstop
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1:01:16

Nieprzeczytany post

Wysokie tętno nie jest niczym nadzwyczajnym. Podczas późniejszych treningów będzie lepiej. Szybki powrót do niższego tętna także jest czymś normalnym.
Mój blog o bieganiu, czyli fitnonstop.pl - zapraszam
Awatar użytkownika
olek01990
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem jak najbardziej normalna reakcja organizmu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ