Ból śródstopia

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
pilkarzyna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Przed rokiem złamałem 5 kość śródstopia, po miesiącu w gipsie wróciłem do sportu. Nie było żadnych problemów. Aż do zeszłego tygodnia. Podczas treningu, gierki, niefortunnie stanąłem i poczułem pewien dyskomfort w stopie. Posiedziałem kilkanaście minut, po czym pojechałem do domu.

Nie widziałem potrzeby wyjazdu na SOR, bo: nie było i nie ma obrzęku, nic nie zsiniało, nie spuchło. Przez ponad tydzień chodziłem normalnie, prowadziłem samochód itd. Kupiłem sobie opaskę i do teraz w niej chodzę. Minął drugi tydzień, chodzę w opasce, ale jakoś jeszcze nie czuję się pewnie na tej nodze. Czasami mnie pobolewa. Dziwne to. Ogólnie cała stopa nie jest zsiniała, nie jest spuchnięta w nawet najmniejszym stopniu. Pobolewa w okolicach kostki. Ale tam też jest ok.

Co to może być?
PKO
mach82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przy złamaniu zmęczeniowym wcale nie musi być opuchlizny, ale ponieważ raz już miałeś złamanie zmęczeniowe stopy, więc jesteś w stanie porównać skalę bólu.

Z innych możliwości możesz mieć po prostu zapalenie ścięgna stopy - takie ścięgno ciągnie się koło kostki aż do kości stopy.
Blog
Komentarze do bloga

10 km: 45:24 (2017) -> 42:04 (2018) -> 41:15 (2019)
HM: 1:42:54 (2017) -> 1:36:33 (2018) ->1:31:20 (2019)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ