Na wstępie nie do końca jestem pewien czy mój post powinien znaleźć się w tym miejscu. Gdyby nie to bardzo proszę Admina o przeniesienie we właściwe miejsce

Generalnie od jakiegoś czasu dość amatorsko sobie biegam. Chodzi mi tutaj, że nie mam jakiegoś konkretnego rygoru treningowego. Biegam wówczas kiedy mam czas, a niestety mam go mało. Rewelacją jest jak zrobie 3 treningi w tygodniu. Jednak nie zawsze to się udaje. Nie poddaję się jednak i cisnę do przodu. Niestety mam problemy z kręgosłupem (ogólnie całym). Najbardziej jednak doskwiera mi odcinek lędźwiowy, który oprócz dyskopatii doznał również pęknięcia kręgu i ogólnie jest mocno przeciążony. Generalnie boli mnie nie koniecznie po treningu, często nawet w ciągu dnia. Nie jest to coś hardcorowego, da się przeżyć, ale jednak coś tam czuję i chyba nie jest to normalne. Na końcu mojego posta zacytuję ostatni opis RTG. Być może ktoś z Was miał podobne problemy ?
No ale po co to wszystko piszę. Generalnie poszukuję lekarza, ewentualnie fizjoterapeuty na terenie Wrocławia, który, że tak powiem ma do czynienia ze sportem i będzie wiedział jak ewentualnie zaradzić moim problemom. Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś namiary. Część lekarzy mówiło mi, żebym dał sobie spokój z bieganiem i zajął się innym sportem, no ale ja się pytam jak ? Mam grać w szachy ... ? Nie no sami wiecie jak jest

Poniżej opis otatniego RTG odcinka lędźwiowego. Jeśli ktoś rozumie co tu jest napisane i umie to przełożyć na język bardziej zrozumiały to również bardzo dziękuję

"Badanie RTG kręgosłupa kędźwiowego a-p i boczne:
Spłycenie lordozy lędźwiowej z tendencją do poziomego ustawienia kości krzyżowej.
Zwężenie krążka międzykręgowego L4/L5.
Linie kręgosłupa tylna zachowana prawidłowo.
Trzony lędźwiowe prawidłowej wysokości.
Pojedyncze guzki Schmorla.
Nierówny zarys trzonu kręgu L4 w części górno-przedniej."
Pozdrawiam: Blackened