http://www.izz.waw.pl/pl/zasady-prawidowego-ywienia
Niby dodali sport jako podstawę, ale dalej raczej po staremu,
warzywa i owoce do kupy z mączniakami, potem nabiał, ciut mięcha i śladowe ilości tłuszczu.
Klangerowi podpasuje z wyjątkiem mięcha, ale przeciętny tłuszczożerca nie będzie szczęśliwy :>
Nowa polska piramida żywieniowa :>
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
- Życiówka w maratonie: brak
Nie licz na to że w Polsce coś się zmieni w oficjalnych zaleceniach jeszcze przez co najmniej parę lat. W tej chwili wchodzimy w zalecenia amerykańskie z lat osiemdziesiątych "mniej żreć, więcej ćwiczyć, jeść węgle bo tłuszcz tuczy". Za 20 lat może ktoś się ogarnie
.
W końcu nawet w Szwecji oficjalne zalecenia są bardziej zgodne z dietą tłuszczową od zaledwie 2-3 lat. A tam lchf jest naprawdę popularne i wyraźnie widać korelację statystyczną między zwiększeniem sprzedaży tłuszczów, a zmniejszeniem otyłości i zgonów z powodów krążeniowych.
Przynajmniej jest taki plus, że warzywa i owoce są przed bułami. Kiedyś było chyba odwrotnie.

W końcu nawet w Szwecji oficjalne zalecenia są bardziej zgodne z dietą tłuszczową od zaledwie 2-3 lat. A tam lchf jest naprawdę popularne i wyraźnie widać korelację statystyczną między zwiększeniem sprzedaży tłuszczów, a zmniejszeniem otyłości i zgonów z powodów krążeniowych.
Przynajmniej jest taki plus, że warzywa i owoce są przed bułami. Kiedyś było chyba odwrotnie.
The faster you are, the slower life goes by.
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A znasz może jakieś oficjalne zalecenia (piramidy) uwzględniające większy udział tłuszczów? Daj linka, jeśli znasz.klosiu pisze:Nie licz na to że w Polsce coś się zmieni w oficjalnych zaleceniach jeszcze przez co najmniej parę lat. W tej chwili wchodzimy w zalecenia amerykańskie z lat osiemdziesiątych "mniej żreć, więcej ćwiczyć, jeść węgle bo tłuszcz tuczy". Za 20 lat może ktoś się ogarnie.
Ja znalazłem to: harvard. Dobre tłuszcze w podstawie.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
jak nie wiadomo o co chodzi...to chodzi o pieniądze, przecież to chodzi o cały przemysł zbożowy...i kasę jaką się z tego trzepie