Zdrowy ale opis wydaje się nie zdrowy? kardiologia wyniki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Concord
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

42 lata 18 kilo nadwagi - chęć biegania, lekkie nadciśnienie, i? no własnie, truchtam sobie jakiś czas temu zaliczyłem bieg na 5km , sprawdziłem się czy dam radę człapać 10km/dałem ;-) i zacząłem się zastanawiać czy mogę biegać coraz więcej? Badania pracownicze niby ok ale dwa lata temu zanim oddałem cyknąłem sobie fotkę bo zakład pracy zapłacił to i zabrał. patrzę a tam taki wpis :
średnia oś QRS normogram
patologiczny załamek Q w III,
odcinek ST uniesiony w V2,V3,V4
nieprawidłowy załamek T w V2,
Co wy na to? napisałem post na forum kardiologicznym ale mnie zlali ;-(
PKO
truskafka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ale to było na wydruku z aparatu ekg? Robiłeś potem jakieś ekg np u swojego lekarza POZ? Lekarz medycyny pracy, który podpisywał Ci zaświadczenie o zdolności do pracy coś na ten temat powiedział? Ogólnie to co napisałeś może świadczyć o niedokrwieniu mięśnia sercowego, ale nie musi. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze raz EKG, bo inny aparat może takich zmian nie napisać.
-nikita-
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nikt Ci tu diagnozy nie postawi, idż i pokaż te wyniki kardiologowi. Jeśli chodzi o lekkie nadciśnienie, bieganie raczej pomoże. Ja mam zawsze niższe ciśnienie po treningu. Dzięki bieganiu prawie wyleczyłam się z dodatkowych skurczy. Mi kardiolog zdecydowanie poleca bieganie, ale jeśli coś Cię niepokoi zawsze warto sprawdzić, bo bieganie w stresie, że może jednak nie powinienem, nie ma najmniejszego sensu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ