Otarcia UD;/
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,zacząłem biegać albo raczej spacerować na bieżni dwa dni temu, i od wewnątrz ud robią mi się zaczerwienienia ,wiem jak to wyleczyć ale szukam sposobu żeby tego uniknąć ponieważ trace przez to ochotę na bieganie dodam że jestem osobą otyłą i mam bardzo potężne uda
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie Ty pierwszy, nie ostatni...ChceSięZmienić pisze:... i od wewnątrz ud robią mi się zaczerwienienia ,wiem jak to wyleczyć ale szukam sposobu żeby tego uniknąć ponieważ trace przez to ochotę na bieganie...

Jestem niemalze pewien, ze biegasz w luznych spodenkach - zacznij biegac w krotkich legginsach, a jesli zle sie czujesz w "obcislych rajstopkach", spraw sobie "spodenki z kalesonami", cos typu "2in1", typu:
http://www.runnersclub.pl/product-pol-2 ... 0-061.html albo
http://www.runnersclub.pl/product-pol-2 ... 99462.html
Przyklady znalezione na szybko - chyba wszyscy wieksi producenci takie robia. Podobno mozna sie tez smarowac jakimis kremami / wazelina, ale skoro sama odziez zalatwia sprawe, to po co...
-
- Stary Wyga
Najlepszym rozwiązaniem są leginsy (np. w lato krótkie, w zimę długie). Mi pomogły, a otarcia pojawiały się już przy biegu długości 8-10km. Biegam w leginsach i problemu już nie mam
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Ale np zima nie ma się otarc, no bo jest chłodno, tak się ciało nie poci jak to ma miejsce latem
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Rozgrzewający Się
Zapewne masz spodenki bawełniane. Ja miałem to samo, straszne otarcia mialem, bo pocisz się, a przy bieganiu ocierają się o siebie uda. Jak kupillem sobie spodenki do biegania, jakies z decatlonu to od razu ulga i 0 problemow 

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
W getrach nie mam problemów ale w spodenkach kalenji które są zresztą rewelacyjne zdarzyło mi się poobcierać uda. Było to na dłuższym wybieganiu w upalny dzień gdzie miałem spocone nogi. Przed kolejnymi treningami stosowałem na uda ( miejsce otarcia ) wazelinę
zabezpiecza i mi pomaga.