Otarcia UD;/

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
ChceSięZmienić
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,zacząłem biegać albo raczej spacerować na bieżni dwa dni temu, i od wewnątrz ud robią mi się zaczerwienienia ,wiem jak to wyleczyć ale szukam sposobu żeby tego uniknąć ponieważ trace przez to ochotę na bieganie dodam że jestem osobą otyłą i mam bardzo potężne uda
PKO
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ChceSięZmienić pisze:... i od wewnątrz ud robią mi się zaczerwienienia ,wiem jak to wyleczyć ale szukam sposobu żeby tego uniknąć ponieważ trace przez to ochotę na bieganie...
Nie Ty pierwszy, nie ostatni...

Obrazek

Jestem niemalze pewien, ze biegasz w luznych spodenkach - zacznij biegac w krotkich legginsach, a jesli zle sie czujesz w "obcislych rajstopkach", spraw sobie "spodenki z kalesonami", cos typu "2in1", typu:
http://www.runnersclub.pl/product-pol-2 ... 0-061.html albo
http://www.runnersclub.pl/product-pol-2 ... 99462.html

Przyklady znalezione na szybko - chyba wszyscy wieksi producenci takie robia. Podobno mozna sie tez smarowac jakimis kremami / wazelina, ale skoro sama odziez zalatwia sprawe, to po co...
choinkar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Najlepszym rozwiązaniem są leginsy (np. w lato krótkie, w zimę długie). Mi pomogły, a otarcia pojawiały się już przy biegu długości 8-10km. Biegam w leginsach i problemu już nie mam
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Ale np zima nie ma się otarc, no bo jest chłodno, tak się ciało nie poci jak to ma miejsce latem
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
pampol22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zapewne masz spodenki bawełniane. Ja miałem to samo, straszne otarcia mialem, bo pocisz się, a przy bieganiu ocierają się o siebie uda. Jak kupillem sobie spodenki do biegania, jakies z decatlonu to od razu ulga i 0 problemow :)
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W getrach nie mam problemów ale w spodenkach kalenji które są zresztą rewelacyjne zdarzyło mi się poobcierać uda. Było to na dłuższym wybieganiu w upalny dzień gdzie miałem spocone nogi. Przed kolejnymi treningami stosowałem na uda ( miejsce otarcia ) wazelinę ;) zabezpiecza i mi pomaga.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ