Haluksy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Natalia28
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej:) Obecnie biegam w Nike Lunarglide 6 wszystko spoko tylko ostatnio zaczynam odczuwac haluksa w lewej stopie;/ Myslicie ze moze byc to spowodowane tymi butami a dokladnie w tym przypadku moze zbedna stabilizacje ? Mam wysokie podbicie a stopy uciekaja mi do srodka jak u pronatorow. Moze ktos z Wam rowniez ma problem z tymi ohydnymi haluksami ?
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żeby właściwie odpowiedzieć na Twoje pytanie, potrzebna jest jeszcze jedna informacja. Ile godzin tygodniowo przebywasz w Nike Lunarglide 6, ile w butach z wąskimi noskami albo ze szpicami, ile w szpilkach i ile boso (poza snem)?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Natalia28
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W lunarach biegam okolo 20-25 km tygodniowo od jakiegos miesiąca, a szpilki itp bardzo rzadko. Od okolo 6 km pojawia sie bol kosci, haluksa ;/ Moze jakas rozgrzewka by pomogla .. ?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jestem trochę zdezorientowany. Jeśli masz haluksy to chyba powinno być oczywiste, że nie spowodowały ich buty w których spędziłaś raptem 10 godzin. Haluksy to zmiany patologiczne wywołane noszeniem złego obuwia przez długi czas. Chyba że nie masz haluksów, a po prostu boli cię palec. Wtedy możesz potwierdzić lub wykluczyć wpływ Lunarglide odstawiając je na bok na kilka tygodni.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ