Witam,
Jakieś 2 lata temu przeszedłem odmę płucną, miałem założony dren itp.
Ćwiczę oraz staram się tez sporo biegać, żeby wzmocnić płuca, pisaliście tutaj sporo o ziołach i zestawach wentylacyjnych. Czy możecie polecić mi jakieś zioła na wzmocnienie i regeneracje płuc po tym urazie?
Czytałem trochę na temat ziół wzmacniających płuca i moją uwagę przykuły takie pozycje: Korzeń omanu, Jiao Gu Lan, Holy Basil, Cordyceps, Yerba Santa, Mullein –Dziewanna. Nie wiem tylko czy są odpowiednie akurat dla mojego przypadku.
Regeneracja płuc - odma płucna
- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
A Pumologa pytałeś? Co powiedział?
Triathlon to moje hobby
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tak byłem kilka razy u pulmonologa - powiedział że wszystko jest w porządku, biegać i chodzić na basen i w razie problemów umówić się na ponowną wizytę. Chce podejść do tego od troche niekonwencjonalnej strony: wzmocnić i zregenerować płuca jakimiś ziołami (ostatnio odkryłem ich rewelacyjne działanie, dlatego zastanawiałem się czy i w tym wypadku nie mogą mi pomóc).
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
NIC, żadne zioła nie zastąpią ćwiczeń oddechowych
tu nie ma drogi na skróty
musisz się skupic na wydolności oddechowej, zgłos się do fizjoterapeuty, udzieli cennych wskazówek
pływaj, biegaj, jeżdzij na rowerze, nie ma nic cenniejszego na poprawę parametrów oddechowych

musisz się skupic na wydolności oddechowej, zgłos się do fizjoterapeuty, udzieli cennych wskazówek
pływaj, biegaj, jeżdzij na rowerze, nie ma nic cenniejszego na poprawę parametrów oddechowych