Prośba początkującego

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Toxiq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1h 5m
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czesc :)
Prosiłbym o waszą pomoc, biegam cztery razy w tygodniu, przeważnie godziny wieczorne 20-21 lub 21-22. Pare dni temu zacząłem także program 100 pompek i abs. Mam 20 lat, ważę 81 kg przy wzroście 182 cm. Chciałbym rzucić zbędne kilogramy, lecz nie wiem jak do tego się zabrać. Nie mam pojęcia jakie jest zapotrzebowanie dziennie na poszczególne składniki. Z biegiem czasu planuje zwiększać dystans który pokonuje, a brzuch temu nie sprzyja :P
Znalazłaby się osoba która skłonna by była poświęcić mi chwile i pomóc? :)
PKO
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Wyrzuć z diety słodycze, chipsy, pizzę i słodzone napoje. Ogranicz alkohol. Jedz dużo warzyw. Jedz odrobinę mniej niż do tej pory, co w połączniu z ćwiczeniami powinno pozwolić Ci zacząć gubić kg. Zorientujesz się czy dobrze dobrałeś proporcje jeżeli co trydzień waga będzie się zmiejszała o ok. 0,5 kg. (w pierwszych tygodniu czy dwóch może być więcej, bo moze zmiejszyć się ilość pokarmu zalegającego w ukł. pokarmowym i wody)

Połączenie spokojnego biegu areobowego z ćwiczeniami śiłowymi jest świetnym zestawem do zbijania wagi i przedewszystkim do gubienia centymetrów. Z ćwiczeniami Abs uważaj, bo niepoprawnie wykonywane mogą przyczynić się do urazu pleców. czasami możesz je zastąpić jakimiś wariacjami na temat planków (w uproszczeniu stanie w pozycji do pompki).

Biegaj 4 razy w tygodniu. Nie zwiększaj szybko dystansów. Co drugi tydzień dodaj 10% aż dojdziesz do 10 km lub godziny (te z dwojga, które będzie Ci zajmować mniej czasu).
Krzysiek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ