Ból czworogłowego

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
blitzer
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, od jakiegoś czasu około 3 tygodni mam ból prostego lub obszernego. Boli od środku i jest uciążliwy podczas całego dnia. Cały czas to czuje i gdy chodze jest ból. Ból jest coś jak walnął mnie ktoś młotkiem w te miejsce czasami rwący ale nie mocno. Biegać moge na razie biegam po 30 minut z przebieżkami co drugim dzień. Wcześniej biegałem na chodniku ale przeważnie prostym troche bruku i i bardzo brzydki odcinek z dołami po tirach (bruk). Teraz zmieniam na prosty asflat. Wcześniej miałem bóle w łydkach ale chyba je rozciągnąłem, teraz jest w górnej części. Jak to zrehabilitować ?
PKO
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

Jeżeli na łydki pomogło rozciąganie, to może na początek spróbuj z czwórkami tego samego...
Obrazek
blitzer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No właśnie od 2 tygodni nie wiem jak ta część rozciągnąć. Może jakaś podpowiedź ? Mam to rozciągać w dni bez biegania ? Jakie ćwiczenia ?
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Rozciągaj codziennie. W necie znajdziesz sporo zestawów ćwiczeń.
Jak nie przejdzie to musisz udać się do fizjo.
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

Może to coś pomoże:
http://lmgtfy.com/?q=rozci%C4%85ganie+m ... 2owego+uda
Obrazek
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

Stoisz na jednej nodze i chwytasz prawę stopę lewą ręką, tak aby rozciągać czworoboczny, i dzięki temu po chwyceniu na skrzyż rozciągają się te środkowe mięśnie czworoboczne.
blitzer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

@sacre
no taki głupi to nie jestem. rozciągam sie nawet 2 razy, po 5 minutach biegu a potem po biegu około 30 sekund na każde ćwiczenie. Robie ten cykl z marszałkiem. Chyba kupie ten pasek, koszt to 37 zł , ktoś ma namiary na tańszy ?
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

blitzer pisze:@sacre
no taki głupi to nie jestem. rozciągam sie nawet 2 razy, po 5 minutach biegu a potem po biegu około 30 sekund na każde ćwiczenie. Robie ten cykl z marszałkiem. Chyba kupie ten pasek, koszt to 37 zł , ktoś ma namiary na tańszy ?
Może tak napiszę, większość biegaczy rozciąga czworoboczny chwytając prawą stopę - prawą ręką, a gdy zrobisz to prawą stopę - i lewą ręką wtedy rozciągasz ten czworoboczny bardziej od środka, nie każdy to wie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ